Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 11:02

Διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα

Διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα

Στα 8,5 μέτρα θα αυξηθεί το πλάτος του βορείου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου, από τη Φαρών έως την Ακρίτα σε πρώτη φάση, με την ανάπλαση που σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Τα 4,5 μέτρα θα είναι για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων και μόλις τα 4 ελεύθερα για τους πεζούς.

Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, απαντώντας προχθές το βράδυ στην κριτική του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη. 

Και δικαιολόγησε την επιλογή αυτή λέγοντας ότι «το χειμώνα δεν πάει κόσμος να καθίσει στην απέναντι, στη νότια πλευρά του πεζοδρομίου».

Ο κ. Νίκας είπε ότι θα συζητηθεί σε έκταση το θέμα της Ναυαρίνου και τάχθηκε, για μια ακόμα φορά, υπέρ της μονοδρόμησης, με δυνατότητα να κλείνει ο δρόμος όταν υπάρχει ανάγκη, αλλά ανέφερε πως αυτό δεν «δεν είναι θέσφατο».

Για την προτεινόμενη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου ο κ. Μάκαρης εκτίμησε πως «είναι μια παρέμβαση που χαρακτηρίζεται άτολμη, "πολύ κακό για το τίποτα" ή αλλιώς... "ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει". Δημιουργεί μια στενωπό, μέσα από την οποία διέρχονται αυτοκίνητα προς μία κατεύθυνση, κατά το ατυχές παράδειγμα της πλατείας της Ανάστασης. Αυξάνει δε κατά τι το πλάτος των πεζοδρομίων σε μια περιοχή της Ναυαρίνου που έχει το μεγαλύτερο πλάτος πεζοδρομίων. Η ανάπλαση της Ναυαρίνου θα πρέπει να ξεκινήσει από την περιοχή όπου τα πεζοδρόμια είναι στενά ή ανύπαρκτα και δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος, όπως είναι η περιοχή ανατολικά της Ανάστασης».