Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 09:31

Η Περιφέρεια εγκαταλείπει το έργο-σημαία: Χωρίς νέο δρόμο η Αρχαία Μεσσήνη

Η Περιφέρεια εγκαταλείπει το έργο-σημαία: Χωρίς νέο δρόμο η Αρχαία Μεσσήνη

 

Σε απλές βελτιώσεις φέρεται να στρέφεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και να εγκαταλείπει το έργο - σημαία που έχει μελετηθεί για τους δρόμους Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και το τμήμα της 7ης επαρχιακής οδού Μεσσήνη - Βαλύρα.

Και αυτό γιατί τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ, του προγράμματος της Περιφέρειας, είναι μετρημένα και δεν επαρκούν για να χρηματοδοτήσουν τόσο μεγάλα σε παρεμβάσεις και σε προϋπολογισμούς έργα.

Σύμφωνα με τις λύσεις που εξετάζονται, το έργο στο δρόμο Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη θα είναι ύψους 7 - 8 εκ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και θα περιλαμβάνει βελτιώσεις - διαπλατύνσεις, χωρίς νέους κόμβους και τις παρακάμψεις Αρσινόης και Αρχαίας Μεσσήνης (Μαυροματίου).

Στην 7η επαρχιακή, για το τμήμα από τη Μεσσήνη έως τη Βαλύρα εξετάζεται η διαπλάτυνση του δρόμου κατά 1 μέτρο και από τις δύο κατευθύνσεις. Θα είναι ύψους 1 - 2 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή από εθνικούς πόρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για καινούργια έργα είναι λιγότερα απ’ αυτά που υπολογίζονταν, καθώς το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησε την ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού και το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής του τμήματος Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη. Εργα που είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν και έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Γ.Σ.