Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 09:10

Ανακοινώσεις στο αναπτυξιακό συνέδριο, λέει ο Χαρίτσης: Καλαμάτα - Ριζόμυλος πορεία προς το άγνωστο

Γράφτηκε από την

Η πορεία προς το άγνωστο συνεχίζεται για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις του Ιουλίου για μελετητική ωριμότητα, το Σεπτέμβρη αποδείχτηκαν -όπως και τότε είχαμε επισημάνει- απατηλές, ενώ παραμένει η γενικόλογη υπόσχεση για κατασκευή από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης επανέλαβε προχθές, μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους, την προσπάθεια που γίνεται για ένταξη του δρόμου στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν στο αναπτυξιακό συνέδριο, προφανώς από τον πρωθυπουργό.

Το ζήτημα που παραμένει όμως είναι το πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες, οι οποίες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προμελέτης των περιβαλλοντικών όρων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018. Αν βέβαια υπάρξουν αντιρρήσεις και προσφυγές κατά της χάραξης ή των περιβαλλοντικών όρων, η ολοκλήρωση θα πάει χρονικά πολύ πιο πίσω, με άγνωστη -όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις- κατάληξη, μιας και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πλαίσια απαιτούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Στο αναπτυξιακό συνέδριο τα νεότερα, λοιπόν, για τα οδικά έργα μεσσηνιακού ενδιαφέροντος. Με την ελπίδα να υπάρξει εκεί κάτι πιο χειροπιαστό σε επίπεδο χρονοδιαγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων, τόσο για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος όσο και για το Καλό Νερό - Τσακώνα.