Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 12:21

Ολοκληρώνεται η παρέμβαση στην Αρτέμιδος

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώνεται η παρέμβαση στην Αρτέμιδος

Οι τελευταίες “πινελιές” απομένουν για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης τμήματος της οδού Αρτέμιδος (Β’ φάση), που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του βόρειου τμήματος της οδού (στο ύψος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας). Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία “Ικτίνος ΑΕ”, με έκπτωση 52,58%.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση του δήμου ολοκληρώνει την α’ φάση επεμβάσεων, με σκοπό τη μετατροπή της οδού Αρτέμιδος σε βασική είσοδο και έξοδο της πόλης, σε συνάρτηση με τον περιμετρικό Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητόδρομου.
Το έργο αναβάθμισης του βόρειου τμήματος της Αρτέμιδος, από τον κυκλικό κόμβο που οδηγεί από την Αρτέμιδος στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ μέχρι τον κυκλικό κόμβο του περιμετρικού, συνίσταται στις εξής παρεμβάσεις:
1) Αποπεράτωση της κεντρικής νησίδας και τμήματος του ανατολικού ρειθροκρασπέδου, που λόγω της κατασκευής του βόρειου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή με την παλιά εθνική οδό προς Σπάρτη, από την κοινοπραξία «Μορέας», δεν ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη φάση.
2) Επίστρωση με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης στο ανατολικό πεζοδρόμιο.
3) Ηλεκτροφωτισμός (ιστοί και φωτιστικά σώματα) στο ανατολικό πεζοδρόμιο.
4) Διατήρηση και συντήρηση της ζώνης φύτευσης μεταξύ της οδού και της οριοθετημένης κοίτης του Νέδοντα. Περιλαμβάνονται φύτευση νέων δένδρων (πλατάνια, σφενδάμια, κουκουναριές και κουτσουπιές) και μικρών καλλωπιστικών φυτών, καθώς και κατασκευή νέου δικτύου άρδευσης.
5) Διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση κατάλληλων πινακίδων σήμανσης.
Για την ολοκλήρωση του έργου απομένει η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, ενώ έχουν εγκατασταθεί οι ιστοί. Θα πραγματοποιηθούν και ασφαλτοστρώσεις – διαγραμμίσεις στο χώρο του έργου.

 


NEWSLETTER