Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 11:36

Με αργούς ρυθμούς οι εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Συνεχίζoνται οι εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, αν και με αργό ρυθμό. Ο απερχόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δεν είναι σίγουρος για το πότε θα τελειώσει. Και δηλώνει ότι φαντάζεται πως το Θέατρο μπορεί να τελειώσει πριν το καλοκαίρι του 2020.

Σε σχετική ερώτησή μας για το έργο, χθες, ο δήμαρχος απάντησε ότι “συνεχίζεται η κατασκευή των παρασκηνίων κάτω από τις εξέδρες. Υπήρχε ένα ζήτημα με το κοίλο που θα γινόταν προκατασκευασμένο, αλλά υπήρξε συνεργασία με το υπουργείο και ξεπεράστηκε αυτό το πρόβλημα”.

Ενημέρωσε πως “τα επιπλέον χρήματα που θα απαιτηθούν, θα καταβληθούν από το υπουργείο. Θα έχουμε μια μικρή καθυστέρηση, αλλά αυτό το Ανοιχτό Θέατρο που τόσο έχει ανάγκη η πόλη θα γίνει μια πραγματικότητα, χωρίς κόστος για την πόλη”.

Σε άλλη ερώτησή μας αν το έργο θα τελειώσει πριν το καλοκαίρι του 2020, απάντησε: “Φαντάζομαι. Γιατί πάντα στα δημόσια έργα έχουμε προβλήματα και καθυστερήσεις, σε κάποια απ’ αυτά”. Και εξήγησε: “Υπάρχουν λόγοι συγκεκριμένοι που συνδέονται με τις μελέτες. Και οι Γερμανοί, που είναι πρωτοπόροι, καθυστερούν την παράδοση του αεροδρομίου στο Βερολίνο. Παντού συμβαίνουν προβλήματα. Οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα να μην είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, αυτό είναι το κρίσιμο θέμα. Τώρα πάμε μερικούς μήνες πίσω. Στο μελετητικό επίπεδο ήταν τα προβλήματα».

Να υπενθυμίσουμε ότι ότι το έργο του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, 2.000 θέσεων, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ, συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με συμπληρωματική σύμβαση, σύμφωνα με απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του υπουργείου.

Η συμπληρωματική σύμβαση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να υπάρξει η σωστή τεχνικά θεμελίωση των μεταλλικών κερκίδων και το έργο να είναι νόμιμο, καθώς έτσι θα πληρεί τους όρους του αντισεισμικού κανονισμού.

Με την εξέλιξη αυτή αυξάνεται και το οικονομικό κόστος του έργου.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Vasartis S.A. με έκπτωση 53,33%.

Το θέατρο κατασκευάζεται εκεί που ήταν το Δημοτικό Φυτώριο, κοντά στο Νέδοντα, στη γέφυρα της Σπάρτης και στον κυκλικό κόμβο του “Μορέα” στην Αρτέμιδος. Θα έχει μεταλλικές κερκίδες (1.600 - 1.800 ατόμων) με πλαστικά, μόνιμα ή ανακλινόμενα, καθίσματα και μια μικρή κερκίδα (150 ατόμων).

Γ.Σ.