Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 13:20

Εργο 5 εκ. ευρώ για σύνδεση του Σουληνάρι – Κορυφάσιο

Γράφτηκε από τον

Εργο 5 εκ. ευρώ, για την ολοκλήρωση του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο μέχρι το δρόμο Ρωμανού - Γαργαλιάνοι και τη δημιουργία κόμβου στο Ρωμανού, ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, πρόκειται για έργο που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του τότε γ.γ. Υποδομών Γιώργου Δέδε λίγο πριν παραδοθεί οριστικά στην κυκλοφορία το έργο βελτίωσης στο δρόμο Σουληνάρι – Κορυφάσιο, και το οποίο συνεχίζει η νέα κυβέρνηση, με σκοπό να το δημοπρατήσει και να το υλοποιήσει.

Για το έργο αυτό είχε επαφές στην Αθήνα, σε υπουργεία (Υποδομών και Ανάπτυξης) την περασμένη εβδομάδα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Με το έργο αυτό θα βελτιωθεί η σύνδεση του δρόμου Ρωμανού - Γαργαλιάνοι με το δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο και κατ’ επέκταση με το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος, καθώς και η πρόσβαση προς την Costa Navarino.

Η μελέτη του έργου βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη βελτίωση - διαπλάτυνση του υπόλοιπου δρόμου από το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου μέχρι το δρόμο Ρωμανού - Γαργαλιάνοι, την κατασκευή κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο, φώτα στους κόμβους και στους οικισμούς του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο και σήμανση για σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής.

Με βάση τις πληροφορίες μας, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα υπάρξουν νεότερα για το συγκεκριμένο έργο, με στόχο έως το τέλος του χρόνου να δρομολογηθεί η δημοπράτησή του.

Γ.Σ.