Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 09:04

Εκπτωση του εργολάβου στο Τζάνε - Καλαμάκι

Γράφτηκε από τον
Εκπτωση του εργολάβου στο Τζάνε - Καλαμάκι

 

Η Οικονομική Επιτροπή θα κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο στο έργο κατασκευής του δρόμου Τζάνε - Καλαμάκι ακόμα και αν υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσει η ολοκλήρωση του έργου.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκου Γόντικα.

Ο κ. Νίκας απαντώντας είπε ότι το έργο ξεκίνησε το 2013 και μετά από 6 παρατάσεις δεν έχει ολοκληρωθεί. “Εχει κατασκευαστεί το 75% του δρόμου και ξαφνικά βρήκαμε τα αρχαία”, δήλωσε ο κ. Νίκας. Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης είπε ότι υπάρχει δίλημμα αν θα δοθεί 1,2 εκ. ευρώ με κίνδυνο να μην τελειώσει το έργο ή αν θα κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος με κίνδυνο να επιστραφούν όλα τα χρήματα επειδή δεν ολοκληρώθηκε το έργο.

Ο επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” Πέτρος Τατούλης είπε ότι το έργο έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής Μεσσήνης όταν δήμαρχος ήταν ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος. Ο κ. Τατούλης είπε επίσης ότι το έργο είχε θετική γνωμοδότηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσε να εγκριθεί από τη διαχειριστική αρχή.

Θ.Λ.


NEWSLETTER