Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 09:36

Χρειάζεται εκβάθυνση το λιμάνι της Καλαμάτας για να φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια

Γράφτηκε από τον

 

Η μη είσοδος στο λιμάνι της Καλαμάτας και η παραμονή αρόδο του κρουαζιερόπλοιου «Island Escape» -την Κυριακή 4 Νοεμβρίου- «θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους» αποφάνθηκε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Η εκτίμηση του δημάρχου ήταν ότι το πλοίο παρέμεινε αρόδο επειδή το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχει προβλήματα που χρειάζονται άμεση επίλυση.

«Χρειάζεται εκβάθυνση, χρειάζονται άλλα σοβαρά έργα. Ομως χρειάζονται και 30.000.000 ευρώ για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις» είπε ο Π. Νίκας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο δεν μπορεί το λιμάνι να παραμένει στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα, καθώς -όπως είπε- η Καλαμάτα αναμένεται το επόμενο καλοκαίρι να υποδεχθεί πολλαπλάσια κρουαζιερόπλοια σε σχέση με φέτος.

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας -αναφερόμενος γενικότερα στην προσπάθεια ανάδειξης της Καλαμάτας ως προορισμού, τόσο στις θαλάσσιες, όσο και στις αεροπορικές μεταφορές- γνωστοποίησε ότι γίνονται ενέργειες προκειμένου η μεσσηνιακή πρωτεύουσα να υποδεχθεί την επόμενη τουριστική περίοδο μεγάλη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.