Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 09:02

Στις 11 Μαΐου στο ΣτΕ η εκδίκαση προσφυγών για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Στις 11 Μαΐου στο ΣτΕ η εκδίκαση προσφυγών για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

 

Στις 11 Μαΐου θα εκδικαστούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές που κατέθεσαν ο “Ακτωρ” και ο Ομιλος Μυτιληναίου, για τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του διαγωνισμού και τη διεκδίκησή τους να αναλάβουν την κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, τη βελτίωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από έγκυρες πηγές, σύντομη θα είναι και η διαδικασία έκδοσης της απόφασης επί των προσφυγών, καθώς αναμένεται μέσα στο μήνα, 10 ημέρες μετά την εκδίκαση.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ο Ομιλος Μυτιληναίου και ο “Ακτωρ”, με στόχο να ακυρωθεί απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία τους απέκλεισε έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε η Intrakat, η οποία διεκδικεί το έργο (το διεκδικούν ακόμα ΑΒΑΞ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι στις 2 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, πραγματοποιήθηκε διεθνής διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών για το έργο "Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με ΣΔΙΤ",  με εκτιμώμενη αξία 312,23 εκ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Για το σπουδαίο αυτό έργο της Μεσσηνίας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν την κατασκευή και τη συντήρησή του για 30 χρόνια, οι 4 κορυφαίες τεχνικές εταιρείες παραχωρήσεων της χώρας μας και μια 5η σε συνεργασία με μεγάλη ισπανική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προσφορές κατέθεσαν: 1) ΑΒΑΞ Ανώνυμη Εταιρεία - Εργοληπτική - Τουριστική - Εμπορική - Βιομηχανική - Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων (διακριτικός τίτλος ΑΒΑΞ Α.Ε.). 2) Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. 3) ΙΝΤΡΑΚΟΜ (Intrakat) Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Εργων και Μεταλλικών Κατασκευών. 4) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ακινήτων και Κατασκευών (και διακριτικό τίτλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.). 5) Ενωση Προσώπων ACCIONA Concesiones - Μυτιληναίος.


NEWSLETTER