Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 09:22

Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα

Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα

Το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην πόλη της Καλαμάτας.

Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου υπολογίζεται να αρχίσει η διασκόπηση - γεωφυσική έρευνα από το ΕΜΠ στον παλιό εθνικό δρόμο, απ’ όπου θα περάσει ο αγωγός, προκειμένου να υπάρχει καθαρή εικόνα των υπόγειων δικτύων σε αυτόν και το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Αυτά επισημάνθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη εργασίας για την πορεία του μεγάλου έργου κατασκευής του αγωγού ύδρευσης Φ800, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου Υδρευσης Τάσου Αγγελή, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας “Θέμελη Α.Ε.” του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Μιχάλη Βασιλειάδη και μηχανικών της επιχείρησης.

Να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες εγκατάστασης του νέου αγωγού Φ400 μεταφοράς νερού από το Ασπρόχωμα (από νερό που θα φέρνει ο Φ800 από τις πηγές Πηδήματος) στη Μεσσήνη. Πρόκειται για τμήμα του σημαντικού έργου του νέου αγωγού μεταφοράς ύδρευσης Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα. Το εργοτάξιο δουλεύει αυτές τις μέρες μεταξύ του πολεμικού και του πολιτικού αεροδρομίου.

Στο πλαίσιο του έργου έχουν γίνει εργασίες ύδρευσης σε Σπερχογεία, Αντικάλαμο και Καλάμι.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο προϋπολογισμού 11.127.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” (αρχικά από το “Φιλόδημος”), υλοποιείται με συμβατική προθεσμία 24 μήνες (ίσως χρειαστούν άλλοι τόσοι για την ολοκλήρωσή του) από την εταιρεία “Θέμελη Α.Ε.” με έκπτωση 36,51%.

Ο αγωγός Φ800 μπαίνοντας στην Καλαμάτα θα περάσει από τη Νέα Είσοδο και όχι από την Αθηνών, που είχε σχεδιαστεί αρχικά και θα φτάσει μέχρι την Κεντρική Αγορά.

Γ.Σ.