Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 12:22

Φιέστα για την Ολυμπία Οδό - Κυβερνητική ειρωνεία για Ηλεία και Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Δεν μας φθάνει που η Ολυμπία Οδός θα σταματά στην Πάτρα, έρχεται και η κυβερνητική φιέστα για να φέρει Ηλεία και Μεσσηνία σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Ο ίδιος ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς παρέα με τον Ευ. Βενιζέλο και τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Νικ. Τσούκαλη, δίνουν σήμερα αυτοπροσώπως το σύνθημα επανέναρξης των εργασιών.

 

Η κοινή εμφάνιση των τριών κυβερνητικών εταίρων υπό τη σκιά της ενδοκυβερνητικής κρίσης είναι μια εξέλιξη που θα δώσει λαβή για ποικίλα σχόλια. 

Σε μια χρονική στιγμή που το ΠΑΣΟΚ επιμένει να συμπεριληφθεί διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί πιθανότατα την Κυριακή των Βαΐων, για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Αντ. Σαμαράς, έκανε μια κίνηση για να δείξει ότι πρέπει στην πράξη να υπάρξει σύμπνοια.

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να δείξει ότι δεν υπάρχει θέμα, ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τους δυο αρχηγούς να είναι μαζί του στην επανέναρξη των έργων για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί αναμένεται να επισκεφθεί το Κιάτο ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο κ. Σαμαράς, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος που αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση για την επανέναρξη των έργων. 

Στην τελετή προσκλήθηκε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Φ. Κουβέλης που όμως δεν θα παραστεί, διότι είναι στις Βρυξέλλες και το κόμμα θα εκπροσωπήσει ο γραμματέας του, κ. Ν. Τσούκαλης. 

Στο τμήμα της Ολυμπίας Οδού, όπου τα έργα έχει αναλάβει η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι εταιρείες, Vinci, Hochtief, Ακτωρ, ΓΕΚ-Τέρνα, J&P Αβαξ), θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα «ξεπαγώματος» των έργων.