Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 18:57

Καλαμάτα και Πύργος ενώνουν δυνάμεις για ολοκλήρωση Ολυμπίας Οδού

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα και Πύργος ενώνουν δυνάμεις για ολοκλήρωση Ολυμπίας Οδού

 

Να ενώσουν δυνάμεις και να συνεργαστούν η Καλαμάτα, ο Πύργος και οι άλλοι δήμοι της περιοχής, ώστε να προωθηθεί η υλοποίηση του δρόμου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Σε αυτό συμφώνησαν σήμερα οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σε συνάντησή τους στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Συμφώνησαν, μάλιστα, σε μηδενική λύση για τη διάβαση του Καϊάφα.

Ενημερώνοντας τον κ. Βασιλόπουλο, ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι το τμήμα Πάτρα - Πύργος θα φτάσει τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη του, αλλά με πρόσθετη χρηματοδότηση θα γίνει δυνατή η προσέγγιση στην δυτική είσοδο του Πύργου.

Οι δήμαρχοι τόνισαν ότι το υπόλοιπο τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, αποτελεί το δυτικό κομμάτι του Βαλκανικού Άξονα που ξεκινά από την Καλαμάτα και φτάνει μέχρι την Τεργέστη της Ιταλίας και είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι η ολοκλήρωσή του θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα των δύο νομών.

Για το τμήμα του Καΐάφα που δημιουργεί τεχνικές δυσκολίες και απαιτεί μεγάλα ποσά για την αντιμετώπισή τους, οι δήμαρχοι εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να προκριθεί η μηδενική λύση. “Ας μείνει ως έχει, δεν χάθηκε ο κόσμος για 3 χιλιόμετρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του δρόμου, εκτός των άλλων θα ωφελήσει και το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αφού αυτό θα τροφοδοτηθεί με πολύ μεγαλύτερη κίνηση και από την Ηλεία.

Επίσης, οι δήμαρχοι συζήτησαν και για την υπόθεση του σιδηροδρόμου.

Συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους, ώστε να ενωθούν δυνάμεις που θα βοηθήσουν στην διεκδίκηση όχι μόνο του δρόμου, που είναι και το κυρίαρχο, αλλά συνολικά παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των δύο περιοχών.

O κ. Βασιλόπουλος προσέφερε στον συνάδελφό του την έκδοση του Δήμου Καλαμάτας για το ’21 και το επετειακό αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ ο κ. Αντωνακόπουλος ανταπέδωσε με αναμνηστικό κλαδί ελιάς “που συμβολίζει όχι την παραγωγή αλλά την ειρήνη”, όπως είπε χαρακτηριστικά και την έκδοση του Δήμου Πύργου “Γεγονότα και άγνωστες πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Επανάσταση του 1821”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και οι πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος και Πύργου Κώστας Καραγιάννης, οι οποίοι στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της πόλης και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


NEWSLETTER