Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 23:04

Μόνο βελτιώσεις στο Πύργος - Καλό Νερό προτείνει η Πιπιλή

Γράφτηκε από την

"Ο σημερινός δρόμος Πύργου - Καλού Νερού χρειάζεται μόνο βελτιώσεις", υποστηρίζει η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή και συμφωνεί με το κουτσούρεμα της Ολυμπίας Οδού. 

 

Σε τοποθέτησή της σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, αναφέρει ότι βελτιώσεις χρειάζονται «ειδικά στις στροφές των Κρεστένων και στα σημεία που είναι ευθεία από τη Ζαχάρω μέχρι και το Καλό Νερό» και ισχυρίζεται: «Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, διότι δεν είναι δρόμος αναπτυξιακός. Είναι μικρές οι πληθυσμιακές ομάδες που τον διασχίζουν καθημερινά. Επίσης, έχει το μοναδικό προνόμιο, να είναι, κατά τη γνώμη μου, ο ωραιότερος εθνικός δρόμος από περιβαλλοντικής, οικολογικής και τουριστικής πλευράς, γιατί περνάει μέσα από τα εναπομείναντα δάση των Κρεστένων και μετά στα σύνορα Μεσσηνίας».

Διαφωνώντας με «τοπικούς παράγοντες, παγκοσμίως αγνώστους ως προς την επιστημονική τους κατάρτιση», που πρότειναν να πάει ο δρόμος ανατολικά στον Καϊάφα, διευκρινίζει ότι «ανατολικά σημαίνει ότι θα είναι τεράστιο το κόστος, γιατί πρέπει να τρυπήσεις το βουνό Λαπίθα ή να τον πας με τούνελ από τα Κρέστενα στην Ανδρίτσαινα, ένα έργο που αντιστοιχεί με τον προϋπολογισμό της χώρας και με τον εμφανή κίνδυνο, που έχουν αναδείξει οι σοβαροί γεωλόγοι, ότι για να γίνει η διάτρηση του όρους του Λαπίθα πέφτεις στο λάκκο με τις "λίμνες των Νηρηίδων"». 

 

Καταλήγοντας, αναφέρει: «Κάντε τη διάνοιξη εκεί που πρέπει. Δεν χρειάζονται μεγαλεπήβολα σχέδια. Πρέπει να προστατεύσουμε από τα τροχαία. Επίσης, να μην περνάνε οι βοσκοί με τα πρόβατα και τα τρακτέρ μπουλούκι σε αυτό το δρόμο, κάτι που γίνεται καθημερινά».