Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 21:55

Ισχυρή φωνή διεκδίκησης για το Πύργος - Τσακώνα σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (βίντεο-φωτογραφίες)

Ισχυρή φωνή διεκδίκησης για το Πύργος - Τσακώνα σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (βίντεο-φωτογραφίες)

«Όχι άλλο αίμα στον δρόμο-καρμανιόλα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα» φώναξαν σήμερα το απόγευμα από την πλατεία Συντάγματος φορείς της Ηλείας και της Μεσσηνίας, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας την υλοποίηση του οδικού άξονα.

Όσοι μίλησαν εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους για την υπάρχουσα κατάσταση του οδικού άξονα αλλά και για την ανάγκη ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Τους συγκεντρωμένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γουμεριτών Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως δεν μπορεί η γη της Ολυμπίας να μην έχει έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Όπως είπε, σύμφωνα με ενημέρωση που του μεταφέρθηκε από τον υφυπουργό Δημοσίας Τάξεως σχεδιάζεται να μπουν κολονάκια στο πρότυπο του Πάτρα - Πύργος.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι βουλευτές Διονύσης Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ) και Πέτη Πέρκα (Νέα Αριστερά), ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο πρώην δήμαρχος Περιστερίου Θανάσης Δημητρακόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων από τους δύο νομούς.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογιώργη, στην οποία παρέστησαν η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, το οδικό τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσάκωνα, «δεν έχει βγει από την ατζέντα της κυβέρνησης και παραμένει στα πλάνα του πρωθυπουργού».

«Σύντομα θα υπάρχει επιλογή της εναλλακτικής πρότασης για τον Καϊάφα και μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ολοκλήρωση των μελετών, ώστε να μπορέσουν συγκεκριμένα να αναζητήσουν χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση του δρόμου» τόνισε ο κ. Μαντάς μετά τη σύσκεψη.

Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας ανέφερε: «Ήταν πολύ σημαντική η συνάντηση που είχαμε με όλους τους φορείς Ηλείας και Μεσσηνίας. Ο οδικός άξονας είναι αναγκαίος και για την ασφάλεια και για την ανάπτυξη. Στη συνάντηση με τον κ. Κοντογιώργη που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μαντά λάβαμε κάποιες δεσμεύσεις για βελτίωση των επικίνδυνων σημείων του οδικού άξονα και από εκεί και πέρα θα κοιτάξουν τις μελέτες για το πόσο έτοιμοι είμαστε, ώστε να αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής τόνισε: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Η δυναμική παρουσία των πολιτών απέδειξε ότι η κοινωνία είναι ενωμένη και αποφασισμένη να διεκδικήσει αυτό το κρίσιμο έργο για την περιοχή μας. Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της κοινωνίας και αναμένουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου. Παράλληλα, αναμένουμε και την ενημέρωση από την κυβέρνηση, έπειτα από τη συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Θανάση Κοντογιώργη, σχετικά με την επιλογή χάραξης στην περιοχή του Καϊάφα, την ολοκλήρωση των μελετών και ανεύρεσης χρηματοδοτικού εργαλείου. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου συνεχίζεται, μέχρι να δούμε απτά αποτελέσματα που θα αφορούν την πλήρη υλοποίηση του έργου».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Μεσσήνια βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, ο πρόεδρος του ΟΕΒΕ Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου Θανάσης Κυριαζής.

Κ.Μπ.