Τρίτη, 17 Μαϊος 2011 20:01

Με την παράδοση του Παραδείσια - Τσακώνα, σε 10 μήνες έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος

Γράφτηκε από την
Με την παράδοση του Παραδείσια - Τσακώνα, σε 10 μήνες έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος

Το Μάρτιο του 2012 πρόκειται να παραδοθεί, μαζί με την τοξωτή μεταλλική γέφυρα, το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, κάτι που σημαίνει την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου. Ο αυτοκινητόδρομος μέσα στη Μεσσηνία, στο τμήμα Σπερχογεία - Τσακώνα, θα δοθεί νωρίτερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τέλος του 2011, αλλά χωρίς διόδια. Αυτά τόνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, επιβεβαιώνοντας έτσι το πρόσφατο ρεπορτάζ της "Ε".
Αφού ενημέρωσε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες στο Παραδείσια - Τσακώνα, ο κ. Μαλαπάνης ανέφερε ότι για την ώρα έχει εξασφαλιστεί η έγκριση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Επεσήμανε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση 2-3 μηνών σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που ίσχυε, και σημείωσε πως «εξετάζεται με πολύ σκεπτικισμό, για καθαρά τεχνικούς λόγους, να μη δοθεί το τμήμα με προσωρινή λύση, με την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης που θα δινόταν τον Οκτώβριο».
Ο αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι «η παράκαμψη περνάει σ’ επαφή με το τμήμα στήριξης της γέφυρας σε πύργους άνω των 15 μέτρων και θα υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους». Παρατήρησε τέλος ότι «δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, αλλά προσωρινή λύση δύσκολα θα δοθεί. Θα πρυτανεύσουν λόγοι ασφαλείας στην κατασκευή της γέφυρας, που είναι εξαιρετικά δύσκολη κι επικίνδυνη. Η καθυστέρηση έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».


NEWSLETTER