Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 20:01

Μικρή Μαντίνεια: Προχωρούν οι εργασίες προστασίας της ακτής

Μικρή Μαντίνεια: Προχωρούν οι εργασίες προστασίας της ακτής

Μέσα στο Φεβρουάριο, αν δεν υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον καιρό, θα ολοκληρωθεί το έργο της β’ φάσης προστασίας των ακτών Μικρής Μαντίνειας, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Πρόκειται για τις παρεμβάσεις που γίνονται αμέσως μετά το έργο που φτιάχτηκε από το ΕΣΠΑ, στη βόρεια πλευρά, μπροστά από τα 2 - 3 πρώτα παραθαλάσσια καταστήματα της περιοχής.

Ηδη έχουν κατασκευαστεί οι δύο πρόβολοι από ογκόλιθους και ξεκίνησε η επιχωμάτωση σε όλο το ενδιάμεσο τμήμα που έχει διαλυθεί από τη διάβρωση. Φορτηγά χθες το μεσημέρι άδειαζαν μεγάλες ποσότητες με χώμα, στο συγκεκριμένο σημείο.

Οπως ενημερωθήκαμε, οι δύο πρόβολοι δε θα φαίνονται, θα καλυφθούν από το υλικό που θα πέσει και με το οποίο θα ξαναδιαμορφωθεί η παραλία στην περιοχή.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του "Τουριστικού", που λειτουργεί σε κτήριο κυριότητας του Δήμου Καλαμάτας, διαμαρτύρεται εγγράφως ότι από την έναρξη των έργων στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας (από το πρώτο έργο του ΕΣΠΑ) έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην παραλία, μπροστά από το κατάστημα. Επισημαίνει ότι υφίσταται σοβαρός κίνδυνος ακόμα και κατάρρευσης τμήματος του κτηρίου. 

Υπενθυμίζει ότι το 1997 η παραλία της Μικρής Μαντίνειας είχε πλάτος 10 μέτρων και σήμερα έχει περιοριστεί στα 2 μέτρα. 

Αναφέρει ότι τα προβλήματα διαπιστώθηκαν στις αρχές του 2015 και παρά τις διαβεβαιώσεις χάθηκε ένας χρόνος και δεν έγινε έργο, με αποτέλεσμα να έχει επέλθει η καταστροφή.

Παρατηρεί πως τη νύχτα της 2ας Ιανουαρίου, χωρίς κακοκαιρία, κατέρρευσε χώρος του καταστήματος, μήκους 8 μέτρων και βάθους 2 μέτρων, χώρος που υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και κάθονται πελάτες. 

Ο ιδιοκτήτης κάνει λόγο για υποσκαφή του χώρου κάτω από το δάπεδο του κτηρίου και ζητεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας άμεση εκτέλεση έργου για την προστασία της ακτής και του κτηρίου του "Τουριστικού" και πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών.

Γ.Σ.