Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 09:14

Τον Ιούλιο στην κυκλοφορία ο περιφερειακός μέχρι του Καρέλια

Τον Ιούλιο στην κυκλοφορία ο περιφερειακός μέχρι του Καρέλια

Τον Ιούλιο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί ο κόμβος Καρέλια στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας. Ο υπόλοιπος περιφερειακός θα ολοκληρωθεί, όπως έχει προγραμματιστεί, το Σεπτέμβριο. Ο κόμβος Λεΐκων θα είναι πλήρης και θα έχει όλες τις κατευθύνσεις και προς τα Γιαννιτσάνικα.

Αυτά ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μετά την προχθεσινή συνάντηση με το γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε και τον αρμόδιο διευθυντή Γιάννη Καρνέση.

Με τον κόμβο στου Καρέλια ο περιφερειακός θα συνδεθεί με την οδό Αθηνών, όπου προβλέπεται κυκλικός κόμβος στο ύψος της οδού Κωστοπούλου (δρόμος προς Ακοβίτικα και Νέα Είσοδο)

Με την παράδοσή του οι Καλαματιανοί θα μπαίνουν και θα βγαίνουν στον αυτοκινητόδρομο απ’ αυτόν και δεν θα το κάνουν στα όρια Θουρίας - Σπερχογείας, όπως γίνεται σήμερα.

Ακόμα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι από το "Μορέα" θα ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι Θουρία - Αμφεια και από την οδό Σπάρτης έως τα συνεργεία του δήμου, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου του αυτοκινητόδρομου. Για τα ζητήματα με τα προβλήματα στα όμβρια και στις επικοινωνίες που έχει προκαλέσει ο αυτοκινητόδρομος μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα γίνει ευρεία σύσκεψη στην Καλαμάτα, παρουσία του κ. Καρνέση και του Γιώργου Συριανού, γενικού διευθυντή του "Μορέα", όπου και θα εξεταστούν όλα αυτά τα ζητήματα.

Γ.Σ.