Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 08:58

Μετά το πόρισμα του ΙΓΜΕ μέτρα για το Πολυλίμνιο 

Μετά το πόρισμα του ΙΓΜΕ  μέτρα για το Πολυλίμνιο 

Με τα συλλυπητήρια του δημάρχου Γιώργου Τσώνη στην οικογένεια της 24χρονης κοπέλας που σκοτώθηκε από την κατολίσθηση βράχων στο Πολυλίμνιο, ξεκίνησε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Το Σώμα και η δημοτική αρχή εξέφρασαν τη λύπη τους, έκαναν διαπιστώσεις, και η ζωή συνεχίζεται... Καμία ευθύνη δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν - γιατί όπως τόνισε και ο δήμαρχος, δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης για το Πολυλίμνιο, το οποίο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, ο οποίος διάβασε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν είχε συζητηθεί η κατολίσθηση βράχου στο Πολυλίμνιο. Είπε αμέσως μετά ότι ο μεγάλος βράχος, όταν πήγαν την επομένη, αποδείχτηκε μια πέτρα ούτε μισό κυβικό, ενώ δεν υπήρχε πουθενά αλλού πεσμένος βράχος. Μάλιστα επικαλέστηκε και τον πρόεδρο της Χαραυγής που, όπως είπε, ότι ήταν μαζί και αναγνώρισε ότι αλλιώς του είχαν περιγράψει την κατολίσθηση, ως κάτι το σοβαρό, αλλά δεν ήταν έτσι. 

Αλλά και η αντιπολίτευση δεν διαφοροποιήθηκε πολύ, πέρα από κάποιες προτροπές από τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη για το ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ασφάλεια των περιπατητών και να αναζητηθούν εναλλακτικές διαδρομές, καθώς και να γίνει μια δασοτεχνική μελέτη. Ωστόσο το μείζον στις τοποθετήσεις τους ήταν το πώς θα διασφαλιστεί ότι  ο Δήμος Μεσσήνης δεν φέρει καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί μέσα στο φαράγγι. 

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κώστας Αποστολόπουλος μίλησε για την ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα από το Δήμο Μεσσήνης, αφού πρώτα βγει το πόρισμα του ΙΓΜΕ. 

Επίσης ο δήμαρχος επιδοκίμασε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που όπως είπε ήταν ο μοναδικός φορέας ο οποίος αντέδρασε στο έγγραφο που απέστειλε ο δήμος το ίδιο βράδυ του δυστυχήματος προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, το Δασαρχείο, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Μεσσηνίας. Είπε ακόμα ότι αναμένεται το πόρισμα του ΙΓΜΕ και θα ακολουθήσουν κι άλλες αυτοψίες από γεωλόγους. 

Ν.Κ.