Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 19:32

Συνάντηση για τον καθαρισμό του ποταμιού στη Στέρνα

Γράφτηκε από την

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μεσσήνης μεταξύ των κ.κ. Δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου, του αρμόδιου κατά τόπο Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητα  Αριστομένη Ιωάννη Μπρατσιάκου, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ελένης Τσέλιου, του προέδρου Τοπικής Κοινότητας  Στέρνας κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου  και του προέδρου του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Απανταχού Στερναίων  κ. Δημήτρη  Αλεξανδρόπουλου και κ. Αγγελόπουλου με θέμα τον καθαρισμό του ποταμού Στέρνας.
Έχει παρατηρηθεί ότι το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ποτάμι στην  τοπική κοινότητα Στέρνας αποτελεί χώρο αποκομιδής σκουπιδιών και αισθητικής εγκατάλειψης, γεγονός που έχει ιδιαίτερα ευαισθητοποιήσει  την τοπική κοινότητα και τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Απανταχού Στερναίων ώστε πήραν την πρωτοβουλία και ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου Μεσσήνης σε μια προσπάθεια περιβαλλοντικής ανάτασης του ποταμού με πρωταγωνιστές εθελοντές της περιοχής, μηχανήματα και εργάτες του Δήμου.
Η συνάντηση εξελίχθηκε σε συνάντηση καθορισμού εργασιών και δράσεων καθότι  η πρόταση των τοπικών παραγόντων βρήκε σύμφωνο τον Δήμαρχο και αρμόδιους αντιδημάρχους Μεσσήνης . “Η δημιουργία δικτύου εθελοντών στο  Δήμο Μεσσήνης είναι επιτακτική ανάγκη και εναρμονίζεται πλήρως με την υφιστάμενη δύσκολη οικονομική συγκυρία”, τόνισε ο Δήμαρχος Μεσσήνης, προτείνοντας , σε συνέχεια απόφασης που ήδη έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, την συγκρότηση ομάδας εθελοντών για την συγκεκριμένη δράση και άλλες ανάλογες.
Το ραντεβού εργασίας ορίστηκε για 25 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση για το σχέδιο δράσης περιβαλλοντικής αποκατάστασης σε πρώτη φάση του ποταμού της τοπικής κοινότητας Στέρνας.
Tην ευαισθησία του Συλλόγου όχι μόνο για περιβαλλοντικά αλλά και πολιτιστικά ζητήματα της περιοχής διατύπωσαν οι εκπρόσωποι μέσω αιτήματος προς το Δήμαρχο Μεσσήνης για παραχώρηση – υιοθέτηση του α΄ ορόφου του κοινοτικού καταστήματος  Στέρνας και προκειμένου για χρήση αυτού ως πολιτιστικό κέντρο της κοινότητας. Η ανταπόκριση  του Δημάρχου ήταν θετική και επισφράγισε την συνεργασία των Δήμου – Κοινότητας – Συλλόγου για την πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάταση της  περιοχής . 



Από το Δήμο Μεσσήνης