Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 07:57

Εθελοντικός καθαρισμός των εκβολών του Νέδοντα από την παράταξη Μάκαρη  (βίντεο)

Εθελοντικός καθαρισμός των εκβολών του Νέδοντα από την παράταξη Μάκαρη  (βίντεο)

 

Συμβολικό εθελοντικό καθαρισμό των εκβολών του Νέδοντα πραγματοποίησε χθες αργά το μεσημέρι, η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Ο επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης έκανε λόγο για σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα και παρατήρησε ότι «τα στάσιμα νερά και τα σκουπίδια που έχουν κατέβει, έχουν δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και περιβαλλοντικά απαράδεκτο». Είπε ότι «υπάρχουν πολλά σκουπίδια δίπλα στη θάλασσα, που με την επόμενη κακοκαιρία θα ξαναπέσουν στη θάλασσα» και ζήτησε μόνιμη λύση για να φεύγουν τα νερά και να μην δημιουργείται έλος».

Ο κ. Μάκαρης επεσήμανε ότι «οι εκβολές του Νέδοντα είναι μια όμορφη περιοχή που πρέπει να αναδείξουμε ως πάρκο αναψυχής και αθλητισμού» κι επέκρινε τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και που σχεδιάζονται και οι οποίες είναι αντίθετες στο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα. Κλείνοντας, σημείωσε ότι «το Νέδοντα πρέπει να τον σεβόμαστε για να μας σέβεται και αυτός».

Στον καθαρισμό παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ο Νέδοντας μεταφέρει διάφορα υγρά απόβλητα και η πορεία τους προς τη θάλασσα πρέπει να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται. Εκανε λόγο για περιβαλλοντικούς και κινδύνους δημόσιας υγείας και παρατήρησε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε έλος μέσα στην Καλαμάτα».

Γ.Σ.