Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 18:50

Σύσκεψη για το πολεοδομικό σχέδιο Κορίνθου

Γράφτηκε από την

Σύσκεψη με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου το πολεοδομικό σχέδιο της Κορίνθου να μπει στην τελική του ευθεία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη παρουσία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου, του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν ενδελεχώς τα τεχνικά ζητήματα του έργου και δρομολογήθηκαν λύσεις σε θέματα που είχαν προκύψει κατά τη σύνταξη του αρχικού πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης της Κορίνθου.
Ο γενικός γραμματέας, αφού ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου για την εξέλιξη του έργου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει έδωσε όμως εντολή για επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα της Δημοτικής Αρχής που είναι η εφαρμογή του νέου πολεοδομικού σχεδίου.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης καθώς και άλλα στελέχη του Δήμου Κορινθίων. Μετά το τέλος της σύσκεψης κοινή ήταν η διαπίστωση ότι έγινε μία ουσιαστική και άκρως γόνιμη κουβέντα για ένα τόσο σημαντικό θέμα της πρωτεύουσας της Κορινθίας όπως είναι η εφαρμογή του νέου πολεοδομικού σχεδίου που αναμένεται να δώσει μία βαθειά πολεοδομική ανάσα στην πόλη της Κορίνθου και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία αναπτυξιακή πορεία του δήμου.