Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 21:02

Ιστορίες για... μαϊμούδες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με πρωταγωνιστή τον Θ. Μπρεδήμα

Γράφτηκε από τον
Ιστορίες για... μαϊμούδες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με πρωταγωνιστή τον Θ. Μπρεδήμα

Η... βεντέτα Μπρεδήμα - Μπούχαλη καλά κρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Το τελευταίο της επεισόδιο μάλιστα ήταν και το πιο... εκρηκτικό, με απίστευτες για τέτοιες διαδικασίες φράσεις. Φωτιές άναψε το βράδυ της Πέμπτης το γνωστό θέμα με το λουκέτο στο ιστορικό καφενείο του Μούστου στην κεντρική πλατεία, κατά τη συζήτηση για την εκ νέου εκμίσθωσή του μέσω διαγωνισμού. Κατά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη, ότι ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είχε δώσει ψευδή στοιχεία σχετικά με το ύψος του μισθώματος του καφενείου.
Τότε ο κ. Μπούχαλης επικαλέστηκε τα πρακτικά, με τον κ. Μπρεδήμα να ανταπαντά: "Είσαι καλός στα ψεύτικα χαρτιά". Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος αναφώνησε: "Δεν ντρέπεσαι μ' αυτά που λες;" - κι έτσι άρχισαν τα... όργανα. Ο κ. Μπρεδήμας σε έξαλλη κατάσταση είπε: "Είσαι παλιάνθρωπος!". Τότε όπως ήταν λογικό ξεσηκώθηκε σύσσωμη η συμπολίτευση, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέα Γουρδέα να του ζητάει να ανακαλέσει. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπε: "Ανακαλώ γενικά, αλλά ειδικά το συγκεκριμένο ήταν παλιανθρωπισμός".
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι έχουν ηρεμήσει κάπως τα πνεύματα, νέα διαφωνία των δύο ανδρών έκανε τον Θ. Μπρεδήμα να αποκαλέσει... "πιθηκάνθρωπο" τον Δημ. Μπούχαλη, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από τα έδρανα διαμαρτυρόμενος. Καθώς μάλιστα περνούσε μπροστά από τον κ. Μπρεδήμα, ο τελευταίος απαξιωτικά από μικροφώνου αναφώνησε "Αντε στο διάολο!" - σκορπώντας όχι μόνο ένταση, αλλά και αρκετό... γέλιο στην αίθουσα.
Ομως, δεν τελειώσαμε εδώ: Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Ανδρεάκος εξερράγη και απευθυνόμενος προς άπαντες -ακόμα και προς τον επικεφαλής του- είπε με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος, αποχωρώντας: "Ντροπή σε όλους μας. Τι εικόνες είναι αυτές; Δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς, στο προεδρείο, στο δήμαρχο. Αυτά θα διδάξουμε στους νεότερους; Μαλακίες!".
Η αντίδραση του κ. Ανδρεάκου δημιούργησε αρκετή αμηχανία στην αίθουσα και χρειάστηκε να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα για να καταλάβουν όλοι τι έχει γίνει. Από εκεί και πέρα η συζήτηση για το ίδιο θέμα συνεχίστηκε για λίγο, αφού άλλωστε βρισκόταν στο τελικό στάδιο.
Τα παραπάνω τραγελαφικά περιστατικά φυσικά δεν έμειναν ασχολίαστα από τα... διαπαραταξιακά πηγαδάκια στο περιθώριο της συνεδρίασης, την ώρα που κάποιοι με δόση χιούμορ προσπάθησαν να γεφυρώσουν το... χάσμα.


NEWSLETTER