Κυριακή, 21 Μαϊος 2017 12:03

Κόντρα για τις προσλήψεις μεταξύ Τσώνη και Αναστασόπουλου 

Κόντρα για τις προσλήψεις μεταξύ Τσώνη και Αναστασόπουλου 

“Ο λάκκος με τα φίδια άνοιξε, αλλά να δούμε ποιος θα πέσει μέσα” σχολίασε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης -στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- αναφερόμενος στην ανακοίνωση – καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλου σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη δημοτική αρχή για την πρόσληψη της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου.

Ο δήμαρχος υπερασπίστηκε την εν λόγω διαδικασία, σημειώνοντας ότι εφαρμόστηκε ο νόμος γι’ αυτό και έτυχε όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων -“μόνο ένας επιθεωρητής εκτίμησε ότι είναι παράτυπη, αλλά αυτό θα το κρίνει το Διοικητικό Εφετείο της Τρίπολης” δήλωσε, προσθέτοντας ότι το θέμα ανακινήθηκε από τον τ. δήμαρχο απλώς “για να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, καθώς διαπιστώνει ότι ο δήμος αλλάζει πορεία, αφού η δημοτική αρχή διεκδικεί πιστώσεις και φέρνει έργα και χρήματα. Δυστυχώς, κάποιοι δεν θέλουν να αλλάξουν μυαλά και επιμένουν στη λάσπη και το ψέμα, αλλά εγώ έχω αποφασίσει αυτά να τα αντιπαρέρχομαι” κατέληξε.

Τον λόγο έλαβε, εκ μέρους του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Μεσσηνίας, υπάλληλος του δήμου Στράτος Χρυσαφίδης, δηλώνοντας κι αυτός ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν σύμφωνες με τις επιταγές του νόμου, ενώ κάλεσε τον Στ. Αναστασόπουλο να κατονομάσει, όπως είπε, τους υπαλλήλους οι οποίοι -σύμφωνα με την ανακοίνωση του τ. δημάρχου- φέρονται να επέδειξαν “συναίνεση” στις ενέργειες του Γ. Τσώνη. Υπενθύμισε παράλληλα ότι και επί δημαρχοντίας Αναστασόπουλου ακυρώθηκαν προσλήψεις υπαλλήλων, αναρωτώμενος αν και σε εκείνες τις περιπτώσεις “συναίνεσαν” οι υπάλληλοι του δήμου.

Από την πλευρά του, ο Στ. Αναστασόπουλος ξεκαθάρισε ότι “δεν έχω προσωπικά, ούτε με την προϊσταμένη, ούτε με κανέναν υπάλληλο”, επέμεινε όμως ότι υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία πρόσληψης, καθώς -όπως είπε- η δημοτική αρχή μετήλθε την αλλαγή του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας για να μπορέσει να γίνει απ’ ευθείας πρόσληψη, αντί να προκηρύξει την θέση: “Αυτό μπορεί πράγματι να γίνει για έναν απλό δικηγόρο, όχι όμως για τη θέση του προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας” συνέχισε, λέγοντας ότι ήταν ο συνδυασμός του που προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο της Τρίπολης, την απόφαση του οποίου δήλωσε ότι θα σεβαστεί, σε κάθε περίπτωση.

“Η στάση μας δεν υποκρύπτει καμία σκοπιμότητα, αλλά ο ρόλος μας είναι να ελέγχουμε, είτε αυτό αρέσει, είτε όχι” κατέληξε ο τ. δήμαρχος.