Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 18:19

Συζήτηση για τους “σκουπιδότοπους” στην Τριφυλία

 Το ζήτημα με τους διάσπαρτους ανά το Δήμο Τριφυλίας μικρούς σκουπιδότοπους που ξεφυτρώνουν σε διάφορα σημεία, τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, καθώς η κατάσταση τείνει να φτάσει στο απροχώρητο.

Οπως τονίστηκε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ασημακόπουλο, το θέμα είναι ιδιαίτερα έντονο ειδικά στα Φιλιατρά, ενώ ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την καθαριότητα Παναγιώτης Τσίγγανος προανήγγειλε την επιβολή προστίμων σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στα Φιλιατρά, που όπως είπε ερευνώνται.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Φιλιατρά, ο κ. Ασημακόπουλος επισήμανε ότι στο πέταλο του δρόμου προς το Στόμιο έχει δημιουργηθεί βουνό από σκουπίδια, ενώ στάθηκε και σε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών για συγκέντρωση όλων των κλαριών στην περιοχή του Αγροκηπίου, δηλαδή σε μια απόσταση 60 μέτρων από το Ειδικό Σχολείο και 100 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Μάλιστα είπε ότι εκεί προτίθενται να τα κάψουν γιατί όπως λένε δεν έχουν χρήματα να τα μεταφέρουν μέχρι το Αλιμάκι, καθώς είναι μακριά, όμως η αιτία είναι ότι το φορτηγό που έχει ο δήμος στα Φιλιατρά δεν έχει ΚΤΕΟ και δεν το οδηγεί κανείς. Κλείνοντας ζήτησε να εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητας αλλά και να αγοραστεί φορτηγό.

Απαντώντας ο κ. Τσίγγανος σημείωσε πως σίγουρα υπάρχουν κακοί και ασυνείδητοι δημότες που δημιουργούν τέτοιους χώρους και ότι ο δήμος δεν δημιουργεί μικρές χωματερές. Τόνισε ότι στο πέταλο ο χώρος καθαρίστηκε και από μια έρευνα που έγινε τα σκουπίδια ρίχτηκαν εκεί από ιδιώτη κάτοικο Φιλιατρών και η πίσσα από ιδιωτικό έργο, κάτι που ερευνάται και θα πέσουν πρόστιμα. Για το Αγροκήπιο τόνισε ότι ο χώρος χρησιμοποιείται μόνο για κλαριά και όχι για να καούν, αλλά μαζεύονται εκεί μέχρι να συμπληρώνεται φορτηγό που θα τα παίρνει. Ο χώρος όμως αυτός, όπως είπε, γεμίζει και από ιδιώτες.

Τις προσπάθειες που γίνονται από τη δημοτική αρχή και το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών επαίνεσε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σαρματζής, τονίζοντας ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και οι πολίτες.  

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε πως ο δήμος δεν δημιουργεί διάσπαρτες χωματερές, όπου είναι έχουν δημιουργηθεί από ιδιώτες ανέφερε και υπογράμμισε ότι τα κλαδέματα είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επισήμανε επίσης ότι υπάρχει πίστωση για αγορά φορτηγού και στο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχει η αγορά κλαδοθρυμματιστή, ενώ ενημέρωσε το Συμβούλιο και για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΦοΣΔΑ.

Κ.Μπ.