Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 18:43

1,5 εκατ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Μάνης

1,5 εκατ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Μάνης

Συνολικού ύψους 1.538.785 ευρώ είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Μάνης για το 2018 που ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό του Συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το πρόγραμμα καταψήφισαν στο σύνολό του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γιαννημάρας και ο σύμβουλός του Αλέξης Ρουτζούνης, επικρίνοντας με σφοδρότητα τη δημοτική αρχή για προχειρότητα, ανισομερή κατανομή και έλλειψη αναπτυξιακής πνοής.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας, απέρριψε τις αιτιάσεις των δύο συμβούλων, σημειώνοντας ότι “το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 έχει συγκεκριμένη στόχευση και έχει συνταχθεί με μεγάλη προσοχή ώστε να είναι υλοποιήσιμο” για να παρατηρήσει στη συνέχεια: “Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε κριτική για προχειρότητες, εμείς λέμε την αλήθεια. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα μπαίνουν έργα που μπορούν να υλοποιηθούν κατά 60% τουλάχιστον και αυτό κάνουμε, γίνονται σε όλα τα χωριά έργα. Εμείς πάμε βήμα-βήμα και τα χρήματα που τοποθετούνται είναι μελετημένα και προσεγμένα”.

“ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ”

Νωρίτερα, ο Δ. Γιαννημάρας είχε υποστηρίξει ότι “θα ντρεπόταν να παρουσιάσει ένα τέτοιο Τεχνικό Πρόγραμμα”, δηλώνοντας παράλληλα ότι σε αυτό περιλαμβάνονται έργα “τα οποία δεν γίνανε το 2016 και το 2017 και τα βάλαμε το 2018 και όπως είπε ο δήμαρχος μπορεί και να μην γίνουν”. Επιπλέον άφησε να εννοηθεί ότι ευνοούνται το Νεοχώριο και η Στούπα, αναρωτώμενος “γιατί ο Κάμπος δεν έχει κανένα έργο, τα Σωτηριάνικα, οι Δολοί, η Αβία, η Σαϊδόνα, η Πλάτσα, η Λαγκάδα; Αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα για κάποιο έργο μέσα στο 2018;”.

Παρόμοιες ήταν οι αιτιάσεις και από τον Αλ. Ρουτζούνη, ο οποίος στάθηκε και στις απουσίες προέδρων από τη συγκεκριμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: “Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 είναι φτωχό, ανούσιο και δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση, αφού είναι μόνο δύο σελίδες. Μια δημοσίευση να γίνει στα χωριά θα γελάνε και οι πέτρες. Πού είναι τα έργα ουσίας, πού είναι η συμμετοχή του κόσμου; Απαξιώστε και άλλο την κοινωνία και στο τέλος θα δείτε τα αποτελέσματα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

Μεταξύ των νέων έργων που περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Μάνης για το 2018 συγκαταλέγονται, οι αποκαταστάσεις του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου (προϋπολογισμός 100.256 ευρώ), η ανάπλαση του παραλιακού δρόμου και η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στη Στούπα (100.000), η αποκατάσταση του καλντεριμιού στις Κιτριές (80.000), η ανάπλαση της πλατείας στην Κάτω Χώρα της Μηλέας (88.000), καθώς και η ανάπλαση της πλατείας Κουμουτσέα στο Εξωχώρι (45.000 ευρώ).

Στα συνεχιζόμενα έργα συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή του γηπέδου στον Κάμπο (258.174 ευρώ), οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων σε όλον τον Δήμο Δυτικής Μάνης (178.333), τα έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες (124.881), η κατασκευή δεξαμενής στον Αγιο Νικόλαο (80.149), καθώς και μελέτες ωρίμανσης διάφορων έργων (80.000 ευρώ).

Β.Γ.Μ.