Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 20:40

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τις πεζοδρομήσεις 

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τις πεζοδρομήσεις 

Αντιπαράθεση υπήρξε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, μεταξύ δημοτικής αρχής και μειοψηφιών, με αφορμή τα έργα πεζοδρόμησης - ανάπλασης σε Ιατροπούλου και Κολοκοτρώνη.

Οι μειοψηφίες επέκριναν τη δημοτική αρχή πως υλοποιεί παρεμβάσεις ανάπλασης στο κέντρο και την παραλία, στη βιτρίνα της πόλης και αγνοεί περιοχές με περιβαλλοντικά προβλήματα, γειτονιές και δημοτικές ενότητες.

Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, παρατήρησε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βελτιώσει το κομμάτι της πόλης που παράγει. Ανέφερε πως οι σημαντικότερες παρεμβάσεις έγιναν στην περιφέρεια, μιλώντας για το νέο Δημαρχείο, το 2ο ΚΑΠΗ, τη διάνοιξη της Βασ. Γεωργίου και δήλωσε πως η ανάπλαση στον ποταμό Αρι θα συνδεθεί με τον Κορδία και την ανάπλαση της οδού Νικολάου Πλαστήρα.

Το Δ.Σ. ενέκρινε κατά πλειοψηφία τα έργα αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης που προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο με προϋπολογισμό 680.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, θα χρηματοδοτηθούν: α) Η ανάπλαση της οδού Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι το Μέγαρο Χορού, ώστε να υπάρξει σύνδεση του Μεγάρου Χορού με την κεντρική πλατεία, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. β) Η ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη, από τη Νέδοντος μέχρι τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου, με δημοτικό φωτισμό, πεζοδρόμια και θέσεις για φορτοεκφόρτωση -ενδεχομένως να υπάρχουν και ελάχιστες θέσεις για ελεγχόμενη στάθμευση- με προϋπολογισμό 480.000 ευρώ. Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται η ανάπλαση της οδού Σφακτηρίας (το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει να είναι πεζόδρομος), καθώς και των οδών που είναι κάθετες στον πεζόδρομο Αριστομένους. Επίσης, θα γίνει αναβάθμιση της παιδικής χαράς και του πάρκου που βρίσκεται στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, στην προβολή της Κολοκοτρώνη.