Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 17:26

Φωτιές στα σκουπίδια του Δήμου Δυτικής Μάνης 

Φωτιές στα σκουπίδια του Δήμου Δυτικής Μάνης 

Με το χειρότερο τρόπο διαχειρίζεται τα σκουπίδια του ο Δήμος Δυτικής Μάνης εδώ και χρόνια. Καθημερινά οι εικόνες που συναντά κανείς στους δρόμους, αν και χειμώνας, είναι τριτοκοσμικές.

Τα προβλήματα κατά καιρούς πολλά και γνωστά. Παράνομες μεταφορές σκουπιδιών και συλλήψεις αντιδημάρχου, "καμπάνες" (πρόστιμα πάνω από 20.000 ευρώ από την Περιφέρεια) στο δήμο για παράνομες χωματερές, ρύπανση ρεμάτων, παρεμβάσεις εισαγγελέα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος για πάνω από ένα χρόνο... Μετά από όλα αυτά, η κατάσταση παραμένει τραγική.

Χθες το πρωί στα Τσέρια (βλέπε φωτό), δίπλα στους κάδους εργάτες του δήμου αφού έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια, αποχώρησαν αφήνοντάς την να καίει για πολλές ώρες. Το θέμα είναι σοβαρό. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Η δημοτική αρχή (χωρίς αίσθηση ευθυνών και ίσως με την ανοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών, αφού 1.000 τόνοι σκουπίδια παραμένουν μέσα σε ρέμα, σε δασική έκταση, στη θέση “Αγ. Γεώργιος” στην Πλάτσα, με κίνδυνο και αυτό το χειμώνα για δεύτερη φορά να οδηγηθούν στην παραλία Πανταζή), δηλώνει πως η ευθύνη ανήκει στην "κεντρική εξουσία"... και πως όλες οι υπηρεσίες είναι... ενήμερες.

Επειδή θεωρώ πως μολύνονται και υποβαθμίζονται οι πολύτιμοι φυσικοί πόροι της Μάνης, αλλά και ο υδροφόρος ορίζοντας, ζητώ από κάθε υπεύθυνο, για πολλοστή φορά, την απομάκρυνση των σκουπιδιών στη θέση “Αγ. Γεώργιος” και την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε το τεράστιο αυτό θέμα να αντιμετωπιστεί συλλογικά.

 

Αλέξης Ρουτζούνης

Δημοσιογράφος, δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Μάνης