Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 09:02

«Κόλλησε» η αναθεώρηση του ΓΠΣ Καλαμάτας

«Κόλλησε» η αναθεώρηση του ΓΠΣ Καλαμάτας

 

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει κολλήσει η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Καλαμάτας, που είχε εξαγγελθεί από τη δημοτική αρχή.

Η εγκύκλιος αυτή έχει προκαλέσει προβλήματα και σε περιοχές της χώρας, γι’ αυτό και η τροποποίησή τους έχει ζητηθεί από δήμους ανά την επικράτεια.

Οπως μας ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο του υπουργείου η αναθεώρηση ενός ΓΠΣ πρέπει να γίνεται μόνο σε επίπεδο καλλικρατικού δήμου. Και αυτό, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, δημιουργεί τεράστιο κόστος στο Δήμο Καλαμάτας και σε κάθε δήμο, το οποίο δεν μπορεί να επωμιστεί. Δήμοι έχουν ήδη ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να τροποποιηθεί η εγκύκλιος και να δίνεται η δυνατότητα αναθεώρησης σε ΓΠΣ του δήμου, για τις περιοχές που ήδη καλύπτουν. Αυτό το αίτημα στηρίζει και ο Δήμος Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι με την αναθεώρηση του ΓΠΣ ο δήμος επιχειρεί να αντιμετωπίσει ελλείψεις και σφάλματα, που έχουν εντοπιστεί και σχετίζονται με τουριστικές επενδύσεις, όρια οικισμών και άλλα θέματα. Μάλιστα, η δημοτική αρχή είχε ζητήσει από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας να συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να δημοπρατηθεί η μελέτη της αναθεώρησης.

Γ.Σ.