Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 08:47

Δήμος Καλαμάτας: Μεταφέρουν σκουπιδοδέματα από τη Μαραθόλακκα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Μεταφέρουν σκουπιδοδέματα από τη Μαραθόλακκα (βίντεο)

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά των 10.000 περίπου δεμάτων με το υπόλειμμα από τη μέχρι τώρα προβληματική διαχείριση στη Μαραθόλακκα, σε γειτονική ιδιωτική έκταση 7,1 στρεμμάτων, που έχει νοικιαστεί για τον συγκεκριμένο σκοπό από το Δήμο Καλαμάτας.

Η έκταση αυτή βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ της περιοχής και όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος μέχρι τώρα έχει μεταφερθεί το 50% των δεμάτων.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να απελευθερωθεί ο χώρος με τα δέματα -ήδη έχει αδειάσει αρκετά- για να αναλάβει μέσα στο Φεβρουάριο (το πιθανότερο την εβδομάδα μετά της Υπαπαντής) την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων η εταιρεία “Ηλέκτωρ”.

Η ανάληψη της διαχείρισης από την “Ηλέκτωρ” δεν πρέπει να καθυστερήσει, αφού μέρα με τη μέρα η κατάσταση με τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα χειροτερεύει, καθώς δεν γίνεται διαχείριση. Τη μεταφορά δυσχεραίνει το γεγονός ότι πολλά δέματα έχουν σπάσει και πρέπει και πάλι να γίνει δεματοποίηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Βασιλόπουλο, στο χώρο της μεταφοράς ο δήμος έχει τοποθετήσει μεμβράνη, πάνω στην οποία εναποτίθενται τα δέματα και αναμένεται να εγκαταστήσει δεξαμενή για τα στραγγίδια, ενώ αργότερα θα φτιαχθούν και ζώνες πυρασφάλειας. Τέτοιες ζώνες πρόκειται να φτιαχθούν και στην απέναντι πλευρά του βουνού, που έχουν εναποτεθεί δέματα.

Στο χώρο της επεξεργασίας που μετά τις τελευταίες βροχές βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, ο δήμος σχεδιάζει να κάνει τσιμεντόστρωση, ώστε με την ανάληψη από την “Ηλέκτωρ” να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για διαχείριση, χωρίς ιδιαίτερα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/pzcC5Pq3cDc}


NEWSLETTER