Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 17:42

Αυτοψία Αλευρά για τις ζημιές στη Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Αυτοψία Αλευρά για τις ζημιές στη Μεθώνη



Σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, βρέθηκαν από κοινού για αυτοψία στο Δ.Δ Μεθώνης του Δήμου Πύλου –Νέστορος  ,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Παναγιώτης Αλευράς και ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσο και του Δήμου , με σκοπό να αποτιμήσουν τις ζημιές που υπέστη από την πρόσφατη θαλασσοταραχή η παραλιακή ζώνη.
Οι ζημιές παρουσιάζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν έχουμε τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα, ανέφερε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά. Αυτό συμβαίνει, γιατί δημιουργούνται τέτοιου είδους κυματισμοί  που υπερβαίνουν το μέσο όρο της χειμερινής περιόδου,  με αποτέλεσμα την φυσική καταστροφή της παραλιακή ζώνη.
Για την οριστική λύση του προβλήματος ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον  Δήμαρχο, ότι με απόφαση της Περιφέρειας  , συντάχθηκε μελέτη αντιμετώπισης της κυματικής ενέργειας, με την κατασκευή κυματοθραυστών εν σειρά σε όλο το μήκος της ακτογραμμής και αυτή την στιγμή η Περιβαλλοντική Μελέτη βρίσκεται υπό έλεγχο, στην ΕΥΠΕ (Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος) του υπουργείου ΥΠΕΚΑ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος  αποφάσισαν βραχυπρόθεσμα και συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα, να βρεθούν ξανά στην πληγείσα περιοχή , με τον μελετητή του έργου και τους υπεύθυνους της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου με ήπια τεχνικά έργα προστασίας της ακτογραμμής και στις άκρως απαραίτητες θέσεις, να γίνουν κατάλληλες τεχνικές παρεμβάσεις.
Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε ότι συνεργείο του δήμου θα προβεί άμεσα στην απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών που υπάρχουν κατά μήκος της παραλιακής ζώνης.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη


NEWSLETTER