Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 09:06

Σκληρή απάντηση Τσώνη σε Αναστασόπουλο για Καλαμάτα - Ριζόμυλος, Πεταλίδι και ανάπλαση Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

 

Σκληρή απάντηση επιφύλαξε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλο, σχετικά με τα όσα ο δεύτερος άφησε, στην προχθεσινή συνέντευξή του, να υπονοηθούν για τον ρόλο του δημάρχου ως προς την καθυστέρηση της μελέτης του “Μορέα” για την αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου Ριζόμυλος – Καλαμάτα.

“Συμπονώ και χαμογελώ, για όσα δήλωσε στη συνέντευξή του, τον κ. Αναστασόπουλο, αφού έχει τους λόγους του γιατί έχει χάσει την αξία του και την υπεραξία του στην παράταξή του” σημειώνει στην αρχή της χθεσινής του ανακοίνωσης – απάντησης ο Γ. Τσώνης και συνεχίζει: “Συνήθως στο Τριώδιο ντυνόμαστε μασκαράδες για να προκαλέσουμε το γέλιο. Στη φετινή αρχή του Τριωδίου ο κ. Αναστασόπουλος διάλεξε για να προκαλέσει το γέλιο όλων μας, να γίνει λεκτικά γραφικός. Αντιλαμβάνομαι τη νευρικότητά του, τον πανικό του, γιατί ενώ δεν έχει τη δυνατότητα πλέον να πείσει τους συνεργάτες του, επιλέγει εμένα και όσο περνάει ο καιρός προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνεται χειρότερος. Τον αφήνω στην κρίση των συμπολιτών, εμένα πάντως με δυναμώνει. Το “s” που αναφέρεται για τη χάραξη του δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα, είναι τα αρχικά της λέξης “sos”. Σε αυτό συντείνει η συνέντευξή του, ένα τεράστιο SOS, γιατί καταλαβαίνει ότι πλέον δεν τον προτιμάει κανένας. Δεν σχολιάζω τη λογική του, τα γραφόμενά του, την προσωπική του αναφορά σε μένα, σχετικά με την υλοποίηση του έργου Ριζόμυλος - Καλαμάτα, γιατί ενώ δέχομαι την κακόβουλη κριτική, ίσως θα πρέπει με τα λεγόμενά του αυτά να ασχοληθεί ειδικός αυτοδιοικητικός ψυχολόγος, γιατί εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Η θέση μου για τον δρόμο είναι σαφής, την έχω καταθέσει, την έχω γράψει, και αν -ως υπόθεση εργασίας- έχει καθυστερήσει, σίγουρα δεν ευθύνεται ο Τσώνης και το ξέρει καλύτερα από όλους ο κ. Αναστασόπουλος, αφού προσφάτως επισκέφθηκε τον γενικό διευθυντή Υποδομών κ. Καρνέση.

Οσον αφορά το σχολείο του Πεταλιδίου, θα του έλεγα “κύριε πρώην δήμαρχε, καλό το παραμύθι σας, αλλά αν υπάρχει δράκος αυτός είστε εσείς”. Με διαρκείς προσωπικές επαφές με τον αρμόδιο υπουργό, το έργο θα ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα παραδοθεί στους μαθητές. Με τη σημαντική επισήμανση για το ήθος και την αξιοπρέπεια των γραφομένων, ότι χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε τώρα. Η αναφερόμενη χρηματοδότηση του κ. Αναστασόπουλου, παρακαταθήκη του πρώην καποδιστριακού Δήμου Πεταλιδίου, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με τις ευθύνες να αναλογούν αποκλειστικά και μόνον σε αυτόν.

Με την αγροτική οδοποιία του δήμου υπάρχει καθημερινή ενασχόληση, προσπάθεια και βελτίωση. Εντός ημερών υπογράφεται σύμβαση για την αποκατάσταση οδικού δικτύου του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης, το έργο δημοπρατήθηκε και είμαστε στη διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης. Τα άλλα αναφερόμενα είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”, γιατί δεν θέλει να δει τη Μεσσήνη με ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, αφού δεν έχει καμία σχέση με την πόλη αυτή.

Τα υπόλοιπα αναφερόμενα στη συνέντευξή του ευρίσκονται στον σωστό δρόμο υλοποίησής τους. Δεν θα παρασυρθώ στο προεκλογικό διάγγελμα - συνέντευξη του κ. Αναστασόπουλου, ασχολούμαι με τα χρήσιμα και χρηστικά, με τη βοήθεια των συνεργατών και των συμπολιτών μου. Είμαι συνέχεια μέσα στα προβλήματα. Τα καλύτερα θα έρθουν.

Καλές Απόκριες...”.