Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 08:43

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία 10ετία: Νέες υποσχέσεις Νίκα για τάξη στον αιγιαλό

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία 10ετία: Νέες υποσχέσεις Νίκα για τάξη στον αιγιαλό

 

Να βάλει επιτέλους τάξη στον αιγιαλό, στην παραλία, λέει ότι θα επιχειρήσει ο Δήμος Καλαμάτας από το φετινό καλοκαίρι. Αυτό θα γίνει, αν οι προθέσεις κι οι εντολές δε μείνουν στα λόγια, αλλά γίνουν πράξεις.

Χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, σε συνάντησή του με στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου, έδωσε ξεκάθαρες εντολές για τη χρήση του αγιαλού, ώστε να δοθεί τέλος στη σημερινή απαράδεκτη εικόνα της παραλίας, που μοιάζει με ανοιχτή αποθήκη εγκατάλειψης και εναπόθεσης κατασκευών κι εξοπλισμού από το περσινό καλοκαίρι.

Ο δήμαρχος, αφού διευκρίνισε ότι μέχρι τον πρ. “Βυθό” οι άδειες χρήσης είναι αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ανατολικά από εκεί τις άδειες τις δίνει ο Δήμος Καλαμάτας ή η Κτηματική Υπηρεσία, σημείωσε: “Η άδεια χρήσης αιγιαλού (κοινόχρηστου χώρου) από φέτος θα δίνεται με προϋποθέσεις: Δαπεδόστρωση σύμφωνα με το υπουργείο με κινητά στοιχεία (με ξύλινους διαδρόμους που θα αφαιρούνται). Οχι περιφράξεις, και με διαδρόμους για να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Οχι πλαστικά και αποθήκες”.

Ο κ. Νίκας τόνισε πως “δεν είναι εικόνα αυτή της παραλίας, μετά την πλημμύρα”.

Αρμόδια υπάλληλος ενημέρωσε ότι μετά τον πρ. “Βυθό” υπήρχαν 8 συμφωνητικά  του δήμου με επαγγελματίες, από τα οποία τα 6 έχουν λήξει και τα άλλα 2 ισχύουν για 2 ακόμα χρόνια. Και 10 συμφωνητικά επαγγελματιών με την Κτηματική Υπηρεσία, από τα οποία τα 7 έχουν λήξει και τα άλλα 3 ισχύουν για 2 ακόμα χρόνια.

Ο δήμαρχος ζήτησε να σταλούν έγγραφα στο Λιμεναρχείο και στη Δημοτική Αστυνομία, ώστε ως αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να ενημερωθούν ότι “όποιος δραστηριοποιείται σήμερα στην παραλία (αιγιαλό), δραστηριοποιείται παράνομα, εκτός από τους 5 επαγγελματίες που έχουν άδεια”. Ακόμα, ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την απαράδεκτη εικόνα αποθήκης που παρουσιάζει η παραλία.

Γ.Σ.