Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 18:37

Τρίπολη: Επίσκεψη του Γ. Παρασκευόπουλου στο συνδυασμό του Βασίλη Γιόκαρη

Γράφτηκε από την

Το Εκλογικό Κέντρο της Μαντινειακής Συμπολιτείας στην Τρίπολη επισκέφθηκε σήμερα ο Γιάννης Παρασκευόπουλος εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων. Μεταφέροντας τη στήριξη του κόμματος προς το συνδυασμό, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος συναντήθηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Γιόκαρη και υποψήφιους συμβούλους.
Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νέου Δήμου Τρίπολης και τις προγραμματικές προτεραιότητες της Μαντινειακής Συμπολιτείας.
Στις δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε:
«Με ιδιαίτερη χαρά μεταφέρω την πιο θερμή στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στο δημοτικό συνδυασμό της Μαντινειακής Συμπολιτείας στην Τρίπολη.
Φιλοσοφία μας για τους δήμους είναι η συγκρότηση ευρύτερων κινήσεων πολιτών, με τη δική τους αυτονομία σε κάθε δήμο, και με τα οικολογικά προβλήματα να έχουν κεντρική θέση ανάμεσα στις προτεραιότητές τους.
Ο συνδυασμός της Μαντινειακής Συμπολιτείας είναι μια προσπάθεια που ανταποκρίνεται σε όλα όσα ζητάμε από τέτοιες τοπικές συνεργασίες. Συγκροτήθηκε από τους πολίτες που τη δημιούργησαν, χωρίς κεντρικές κομματικές συμφωνίες, και αποφάσισε για τις προτεραιότητες, τον τίτλο και τον επικεφαλής της με τις δικές της αυτόνομες διαδικασίες. Συσπειρώνει πολίτες από τον οικολογικό χώρο, την ευρύτερη Αριστερά, αλλά και από κοινωνικές πρωτοβουλίες για επιμέρους ζητήματα.
Το όνομά της, ως «Συμπολιτεία», εκφράζει τη δέσμευση να επιδιώξει μια αποκεντρωμένη διοίκηση του νέου Δήμου, περιορίζοντας στην πράξη το έλλειμμα δημοκρατίας του «Καλλικράτη».
Με το Βασίλη Γιόκαρη, τον επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας, έχω την τιμή και τη χαρά να γνωρίζομαι προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια. Έζησε στη Γερμανία τις πιο ριζοσπαστικές στιγμές στο ξεκίνημα των Πράσινων, συμμετείχε σε όλη τη διαδρομή της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα, ως μέλος των Οικολόγων Πράσινων έχει συμβάλει θετικά στην πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω από πρώτο χέρι τους αγώνες του για θέματα όπως τα σκουπίδια και η ήπια ενέργεια, και είναι πραγματικά άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης.
Έχω κι ένα επιπλέον λόγο να νιώθω χαρά, καθώς η υποψηφιότητά του για το Δήμο Τρίπολης, σ’ αυτές τις εκλογές διασταυρώνεται με τη δική μου προσωπική υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας με την «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά». Χαίρομαι όμως ακόμη περισσότερο που στην υποστήριξη προς τη Μαντινειακή Συμπολιτεία συναντιόμαστε με ένα ακόμη περιφερειακό ψηφοδέλτιο, αυτό της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου. Η σύγκλιση διαφορετικών πολιτικών χώρων στο κοινό δημοτικό μας ψηφοδέλτιο δείχνει την ευρύτητα της Μαντινειακής Συμπολιτείας, μια ευρύτητα που τη χαιρόμαστε διπλά.
Σε αυτές τις εκλογές, το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να θέσει στους πολίτες διλήμματα κεντρικής πολιτικής και ψευδεπίγραφων διλημμάτων. Θέση των Οικολόγων Πράσινων είναι ότι οι πολίτες δε χρωστούν να δεχθούν ούτε την κατάχρηση της υπομονής τους, ούτε τη χειραγώγηση της οργής τους.
Σε αυτές τις εκλογές, η αμφισβήτηση του Μνημονίου δεν περνάει από τη φραστική καταδίκη τους, αλλά από τις δεσμεύσεις των συνδυασμών για αποφασιστική υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών και για ολόπλευρη συμβολή στις τοπικές μάχες που θα έρθουν.
Γι’ αυτό η έκκλησή μας στους πολίτες είναι να συμμετέχουν στις εκλογές της Κυριακής, να αρνηθούν τις σειρήνες της αποχής που οδηγούν τελικά σε λευκή επιταγή στο πολιτικό σύστημα και τους μηχανισμούς του, και να ψηφίσουν για βιώσιμες τοπικές απαντήσεις, όπως αυτές που προωθεί η Μαντινειακή Συμπολιτεία. Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι μια ισχυρή και θετική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο του νέου Δήμου».

Από το Γραφείο Τύπου συνδυασμού


NEWSLETTER