Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 17:10

Δίκτυο ομβρίων στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Δίκτυο ομβρίων στη Μεσσήνη

Δίκτυο ομβρίων στην πόλη της Μεσσήνης θα δημοπρατήσει ο δήμος, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ. Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών λήγει την Πέμπτη 19 Ιουλίου, ενώ η αποσφράγισή τους θα γίνει την Τετάρτη 25 του μήνα.

Σκοπός του έργου, όπως σημειώνεται στη σχετική μελέτη που ομόφωνα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, είναι η κατασκευή τμημάτων του δικτύου απορροής

ομβρίων υδάτων, υδροφρεατίων και φρεατίων επισκέψεως στην πόλη της Μεσσήνης, προκειμένου να γίνει επέκταση του υφιστάμενου δικτύου “για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων που παρουσιάζονται σήμερα”. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, “με την κατασκευή του έργου θα έχουμε αποφυγή πλημμυρών σε υπόγεια και ισόγεια κτίσματα που ως συνέπεια είχαν την καταστροφή περιουσιών, ενώ θα ανακουφιστεί σημαντικά το σύνολο της περιοχής στο οποίο σήμερα λιμνάζουν όμβρια ύδατα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στα οχήματα και στους πεζούς”.

Οι θέσεις που θα κατασκευασθούν τα δίκτυα είναι: α) Επί της οδού Πατρίκη από οδό Παύλου Πτωχού έως οδό Σπυροπούλου 50 μέτρα αγωγός. β) Επί της οδού Σπυροπούλου από οδό Πατρίκη έως οδό Δημ. Κούτσικα 100 μέτρα. γ) Επί της οδού Κολοκοτρώνη από οδό Μαιζώνος έως οδό Ηλιοπούλου 80 μέτρα. δ) Επί της οδού Νικάδη από οδό Κουτήφαρη έως οδό Ελευθερίας 50 μέτρα αγωγός. ε) Επί της οδού Πολυτεχνείου από οδό Κουμουνδούρου έως οδό 28ης Οκτωβρίου 120 μέτρα αγωγός. στ) Επί της οδού Κοδριγκτώνος από την οδό Πολυτεχνείου και εν συνεχεία επί της οδού Αριστομένους έως και την οδό Συνταγματάρχου Μπουλούκου 284 μέτρα αγωγός. ζ) Επί της οδού Καπετάν Κρόμπα από οδό Μητροπολίτη Χρυσοστόμου έως οδό Σταύρου Τσούση 50 μέτρα. η) Επί της οδού Καπετάν Κρόμπα από οδό Μητροπολίτη Χρυσοστόμου έως οδό Γεωργίου Παπανδρέου 150 μέτρα. θ) Επι της οδού Ευξείνου Πόντου από οδό Δαρδανελίων έως οδό Καπετάν Κρόμπα 100 μέτρα. ι) Επί της οδού Χιλής από οδό Κωνσταντινουπόλεως έως οδό Σμύρνης 20 μέτρα. ια) Επί της οδού Αριστομένους από την οδό Συνταγματάρχου Μπουλούκου έως και τον ανοικτό ρύακα 100 μέτρα αγωγός. ιβ) Επί της παρόδου Μαυροματίου 190 μέτρα αγωγός.

Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου είναι 6 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER