Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 09:51

Μεσσηνία: Στάση εργασίας στους δήμους για τη δίκη των συμβασιούχων

Μεσσηνία: Στάση εργασίας στους δήμους για τη δίκη των συμβασιούχων

 

Στάση εργασίας προκήρυξε σήμερα από τις 11 το πρωί και μέχρι τη λήξη του ωραρίου το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας, ώστε να διευκολυνθεί η συγκέντρωση συμπαράστασης σε συμβασιούχους εργάτες στην Καθαριότητα, στα Δικαστήρια της Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από το σωματείο προκειμένου να έχουν το χρόνο οι εργαζόμενοι να συμπαρασταθούν στους 21 συμβασιούχους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας, καθώς σήμερα εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας τα ασφαλιστικά μέτρα για την παραμονή στη δουλειά τους.

Στη σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα, το ραντεβού δίνεται για τις 11 το πρωί και απευθύνεται εκτός από τους δημοτικούς υπαλλήλους και στους δημότες Τριφυλίας. Οι συμβασιούχοι, όπως οι ίδιοι γράφουν στην ανακοίνωσή τους, εργάζονται “συνεχώς τρία χρόνια τώρα, συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του έτους 2015, με συμβάσεις που παρατείνονταν από την κυβέρνηση ενώ έφταναν στη λήξη τους”. Εν τω μεταξύ έχουν ήδη κερδίσει την παράταση των συμβάσεών τους με δύο προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, ενώ οι συμβάσεις τους έπρεπε να έχουν λήξει από την περίοδο του Πάσχα.

Από την πλευρά τους πάντως υποστηρίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, “λόγω της χρόνιας αδιοριστίας μόνιμου προσωπικού που έφεραν τα μνημόνια”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι οι συμβασιούχοι.