Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 09:02

“Προεκλογικός μπαλαφουμάς” λέει ο Νικάς για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
“Προεκλογικός μπαλαφουμάς” λέει ο Νικάς για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αμφισβητεί τις... εξαγγελίες του δήμαρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη για τη μελέτη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος και προβλέπει ότι το έργο θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, δηλώνοντας μάλιστα: "Είμαστε αυτοκαταστροφικοί. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει".

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσώνης είπε ότι η νέα μελέτη του δρόμου θα δοθεί για διαβούλευση το φθινόπωρο. "Απαντώντας" με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Best, o κ. Νίκας αφήνει να εννοηθεί ότι η εξαγγελία είναι προεκλογικός μπαλαφουμάς, τονίζοντας ότι "η μελέτη για την παραλιακή χάραξη έχει γίνει αποδεκτή από τα δημοτικά, από τα οποία περνά ο συγκεκριμένος δρόμος". Μάλιστα αποκάλυψε ότι η νέα μελέτη καθυστερεί εξαιτίας των αντιδράσεων που προκαλεί η χάραξη ειδικά στην περιοχή της Ανάληψης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας δήλωσε:

"Είμαστε αυτοκαταστροφικοί. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Εχουμε μια δωρεάν μελέτη για την παραλιακή χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Είναι ένας δρόμος εθνικής σημασίας, που θα φέρει πλούτο στη χώρα. Η μελέτη για την παραλιακή χάραξη έχει γίνει αποδεκτή από τα δημοτικά, από τα οποία περνά ο συγκεκριμένος δρόμος. Και ξαφνικά δεν μας αρέσει. Και ξεκινάμε μια μελέτη από την αρχή, η οποία δεν τελειώνει. Και δεν τελειώνει γιατί υπάρχουν πολλοί διαμαρτυρόμενοι, σε πολλές  περιοχές, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανάληψης. Και οι διαμαρτυρίες τους φτάνουν μέχρι εδώ.

Και λέγω, γιατί;  Οταν έχουμε μελέτη, όταν έχουμε αποφάσεις, όταν μιλάμε για έργο εθνικής σημασίας και όταν υπάρχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή η δυνατότητα μέσω των αυτοκινητοδρόμων και των γενικών συμβάσεων να γίνει αυτό το έργο, γιατί δεν προχωρά;

Λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί αυτοκαταστρεφόμαστε, ενώ μπορούμε να προχωρήσουμε εκεί που έχουμε συμφωνήσει δεν το κάνουμε. Ενα έργο το οποίο παραπέμπεται δυστυχώς στις ελληνικές καλένδες. Στο μέλλον θα το πληρώσουμε και εμείς και τα παιδιά μας. Θα πληρώσουμε αυτή τη συμπεριφορά".

Οταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Κώστα Τσερεντζούλια για το τι λέει η κυβέρνηση, ο κ. Νίκας δήλωσε:

"Απολύτως τίποτα. Το μόνο το οποίο έχει ειπωθεί είναι ότι είναι υψηλό το κόστος και ότι αναζητούμε μια εναλλακτική λύση με χαμηλότερο κόστος.

Η σωστή λύση είναι αυτή που υπάρχει. Είναι μελετημένη, έχει περάσει τις τοπικές κοινωνίες και έχει γίνει αποδεκτή. Ξεκινάμε έναν κύκλο πάλι από την αρχή και δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το τέλος του. Και είναι κρίμα για αυτό το έργο εθνικής σημασίας, για ένα δρόμο ισότιμο των αυτοκινητόδρομων, να μην γίνονται τα βήματα που πρέπει να γίνονται. Και είναι και για τη Μεσσηνία κακό, και για την Ελλάδα κακό - και βεβαίως για την προοπτική του τόπου από όπου περνάει αυτός ο δρόμος".

Θ.Λ.


NEWSLETTER