Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 09:09

Πιθανό λουκέτο το βράδυ στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

 

Να κλείνει το Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας τις νυχτερινές ώρες “για λόγους προστασίας των εκθεμάτων και του αστικού εξοπλισμού”, σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, όταν επεκταθεί σε ύψος η περίφραξη στη δυτική πλευρά του πάρκου και τοποθετηθούν και πόρτες. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση ολόκληρου του συστήματος φωτισμού του Πάρκου Σιδηροδρόμων. Η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και η έναρξη των εργασιών θα γίνουν στο προσεχές διάστημα.

Τέλος, ο δήμος ενημερώνει ότι τις τελευταίες ημέρες έγινε ουσιαστικός και σε βάθος καθαρισμός και περιποίηση του πάρκου, που περιελάμβανε κλαδέματα, καθαρισμό από φύλλα και διάφορα αντικείμενα και γενική τακτοποίηση. Ο καθαρισμός έγινε από συνεργείο 10 ατόμων - συμβασιούχων του Δασαρχείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης.