Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 09:17

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό της Τριφυλίας: Κοινή κάθοδος από  Κόλλια - Ανδρινόπουλο

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό της Τριφυλίας: Κοινή κάθοδος από  Κόλλια - Ανδρινόπουλο

 

 

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο Τριφυλίας βάζει χθεσινή κοινή δήλωση του πρώην δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιου Ανδρινόπουλου.

Ουσιαστικά προαναγγέλλουν τη συνεργασία τους στη δημιουργία ενός σχήματος ευρύτερης αποδοχής, αφού συνεκτιμούν ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δήμου και της τοπικής κοινωνίας, η δυσανασχέτηση της οποίας εκδηλώνεται.

Η κοινή αυτή δήλωση έρχεται λίγο μόλις καιρό μετά την πρώτη ανακοίνωση του κ. Κόλλια που αναφερόταν στο νόμο “Κλεισθένη” και τις προοπτικές που ανοίγονται για σχήματα ευρείας αποδοχής, το οποίο φαίνεται ότι επιδιώκουν να κάνουν πράξη, αφού προαναγγέλλουν συνέχιση των συζητήσεων και με άλλους αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς. Παράλληλα ασκούν από κοινού κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή ότι δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του δήμου.

Αναλυτικά στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν: «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα ζήτημα του δήμου μας. Θυμίζουμε ότι υπήρξαμε στενοί συνεργάτες κατά την πρώτη “καλλικρατική” θητεία του Δήμου Τριφυλίας. Συμπέσαμε στην εκτίμηση ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του δήμου μας και της τοπικής κοινωνίας, η δυσανασχέτηση της οποίας παντοιοτρόπως εκδηλώνεται. Η προοπτική της ανατροπής κατεστημένων καταστάσεων και αντιλήψεων με τη δημιουργία ενός σχήματος ευρύτερης αποδοχής είναι μια πρόκληση. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε το διάλογο μεταξύ μας και με άλλους αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς».

Κ.Μπ.