Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 11:38

Ενημερωτική συνάντηση για εξισωτική στην Τριφυλία

Ενημερωτική συνάντηση για εξισωτική στην Τριφυλία

Για το θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων που χάνονται με την νέα οριοθέτηση των περιοχών και των αποχαρακτηρισμό από μειονεκτικές συναντήθηκαν χθες στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με προέδρους και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων που θίγονται.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Προέδρους και Εκπροσώπους των τοπικών Κοινοτήτων, Αγριλιάς, Βάλτας, Γλυκορριζίου, Καμαρίου, Μουζακίου, Περδικονερίου, Πλάτης, Ραχών και Χριστιανούπολης για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών (σύμφωνα με το Προσχέδιο του Υπ.Α.Α.Τ) και για τον αποχαρακτηρισμό των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τριφυλίας από μειονεκτικές, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια της εξισωτικής αποζημίωσης για πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου από 01-01-2019. Για το λόγο αυτό όπως επισημάνθηκε ο Δήμος προχώρησε στην σύνταξη και αποστολή, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιστολής διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και ζητώντας την απόσυρση του εν λόγω σχεδίου και τον άμεσο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να εξεταστεί ορθολογικά και όχι πρόχειρα σε ποιες περιοχές πρέπει να αποδοθούν ειδικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επιστολή που εστάλη χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ άλλων εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια για το προσχέδιο της απόφασης σημειώνοντας ότι χάνεται εξισωτική αποζημίωση 9-10 ευρώ το στρέμματα , ο αποχαρακτηρισμός θα οδηγήσει σε απώλεια της αποζημίωσης εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Ενώ η επιστολή καταλήγει ζητώντας την απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου.

 

Κ.Μπ.