Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 10:09

Δήμος Οιχαλίας: Σύμβουλοι μειοψηφίας κατά Σταθόπουλου για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από την

 

Δέκα δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών επικρίνουν δριμύτατα το δήμαρχο Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλο, επισημαίνοντας πως αυτός είναι το πρόβλημα για το δήμο.

Με αφορμή την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαχείριση και ειδικότερα για τη μεταφορά των απορριμμάτων, κάνουν λόγο για καταστροφική δράση του δημάρχου και ξεκαθαρίζουν γιατί καταψηφίζουν τη μεταφορά των σκουπιδιών, σημειώνοντας πως “τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, κάθε χωριό έχει γίνει μία ΧΑΔΑ με πολλά σημεία εναπόθεσης, η δυσοσμία, η βρόμα, τα κουνούπια και τα σκυλιά κάνουν πάρτι”.

Στην ανακοίνωσή τους οι 10 σύμβουλοι των μειοψηφιών του Δήμου Οιχαλίας αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Το πρόβλημα στο Δήμο Οιχαλίας έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται "Αριστείδης Σταθόπουλος". Με έκπληξη  διαβάσαμε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η οποία επιρρίπτει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που έχει βρεθεί ο Δήμος Οιχαλίας στις μειοψηφίες. Και εδώ γεννάται το ερώτημα ποιος διοικεί το δήμο, πώς φτάσαμε έως εδώ και τι είναι αυτό που καταψηφίσαμε; Δεν ψηφίσαμε να δοθούν άλλα 375.000 ευρώ για τη μεταφορά των σκουπιδιών, αφού από την καθημερινότητα του καθενός είναι αντιληπτό ότι τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, κάθε χωριό έχει γίνει μία ΧΑΔΑ με πολλά σημεία εναπόθεσης, η δυσοσμία, η βρόμα, τα κουνούπια και τα σκυλιά κάνουν πάρτι. Δεν ψηφίσαμε να σαρωθούν όλοι οι κωδικοί του προϋπολογισμού που αφορούν επισκευές μηχανημάτων, προμήθειες υδραυλικών, ανταλλακτικά, νεκροταφεία, μετακινήσεις κ.λπ., αλλά περιέργως δεν πειράχτηκε ο κωδικός που αφορά την προμήθεια αυτοκινήτου για το δήμαρχο.

Αλήθεια, ποιος δεν θυμάται με πόση αλαζονεία και άγνοια μας έλεγε πως θα λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών μέσα σε 3 μήνες. Και όταν μας έδωσαν τα 680.000 ευρώ για προσωρινή διαχείριση, άρχισε να ψάχνει χώρους τα βράδια. Φαίνεται πως μόνο σε αυτό το χώρο μπορεί και λειτουργεί. Οταν ζητούσαμε να μας παρουσιάσει τις θέσεις, μας έλεγε πως τις είχε στο συρτάρι του για να μην τις κάψει. Αλήθεια ποιος κάηκε; Η επιτροπή, όπως καταλαβαίνετε, που συμμετείχαν οι μειοψηφίες ήταν διακοσμητική. Ποιος δεν θυμάται τους συμβούλους φίλους του δημάρχου, βλέπε Μπούκλη, Παπαηλιού, οι οποίοι μας διαβεβαίωναν ότι η προσωρινή διαχείριση θα πάρει περιβαλλοντικούς όρους σε 3 μήνες και σε λιγότερο από ένα χρόνο θα λειτουργεί. Οι αντιπολιτεύσεις  είχαν ψηφίσει και την προσωρινή και το τοπικό σχέδιο ομόφωνα, για να καταλαβαίνουμε την υπευθυνότητα με την οποία λειτουργήσαμε. Και ενώ γίνονταν όλα αυτά η χωματερή του Μελιγαλά έπαιρνε φωτιά Οκτώβρη μήνα, 4 το πρωί με 12 βαθμούς θερμοκρασία. Τα σχόλια δικά σας.

Δεν θέλουμε να κουράσουμε άλλο περιγράφοντας την καταστροφική δράση του δημάρχου, απλώς σας ενημερώνουμε πως και τα 680.000 ευρώ μας τα πήραν πίσω, αφού δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Οσο για τα αντλιοστάσια, εκεί έφτασε το δήμο, να μην έχει χρήματα να πληρώσει τη ΔΕΗ, η οποία μας είπε αφερέγγυους και να θέλει να δώσουμε 375.000 ευρώ στον εργολάβο μεταφοράς, ενώ σύμβουλος της πλειοψηφίας καταγγέλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Δήμος Μάνης τα μεταφέρει πολύ φθηνότερα. Η δε είσπραξη από τα ανταποδοτικά δεν ξεπερνά το 50%. Είναι αυτός που θα απογείωνε το δήμο.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς πως στις πλάτες των μειοψηφιών έχει περιέλθει το φορτίο να περισώσει ό,τι μπορεί, γιατί πλέον το ζητούμενο για το Δήμο Οιχαλίας είναι η ύπαρξή του, όσο συνεχίζει δήμαρχος αυτού του τόπου να είναι ο Αριστείδης Σταθόπουλος.   

Υ.Γ.: Ο θύτης δεν μπορεί να γίνει θύμα και ενώ δημόσια μας καλεί να πάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν αλλάζει ούτε κόμμα από την εισήγησή του και δεν έχει έρθει σε καμία επαφή μαζί μας, επιμένοντας στην καταστροφική πρακτική”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι σύμβουλοι: Σπύρος Αδαμόπουλος, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Δρούμπαλης, Δημήτρης Κόνιαρης, Παναγιώτης Κούκης, Ιωάννης Μπούζας, Δημήτρης Μπινίσκος, Στάθης Μαργαρίτης, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης Παπαδόπουλος.