Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 08:11

Ετοιμότητα για χειμερινή περίοδο στην Τριφυλία

 

 

Το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο του Δήμου Τριφυλίας συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο στην Κυπαρισσία ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών, αλλά και η ανάγκη επικαιροποίησης των σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την πλευρά του δήμου.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες επισήμανε ότι στην περιοχή υλοποιείται έργο καθαρισμού των ρεμάτων προϋπολογισμού 136.000 ευρώ. Επίσης ολοκληρώθηκε η μελέτη για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού και ολοκληρώνεται για το Κυπαρισσία – Φιλιατρά. Σημείωσε ότι υπάρχει μια στενή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ευχήθηκε δε να μην υπάρξουν ακραία φαινόμενα για την περιοχή. Υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και στις διαγωνιστικές διαδικασίες, οπότε κάτι που σχεδιάζεται τώρα αργεί να υλοποιηθεί.

Εκ μέρους της ΠΕ Μεσσηνίας ο Παναγιώτης Τζαβάρας επισήμανε ότι η κλιματική αλλαγή έχει παίξει σημαντικό παράγοντα και δημιουργούνται δύσκολες καταστάσεις. Από εκεί και πέρα, είπε ότι σημαντική είναι η πρόληψη και η προετοιμασία, ενώ τόνισε ότι τα επιχειρησιακά σχέδια πρέπει να είναι επικαιροποιημένα και αυτό ζήτησε και από το δήμο, καθώς και να ενισχυθούν και να αξιοποιηθούν οι ομάδες εθελοντών.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν επί μέρους ζητήματα για την καλύτερη συνεργασία τους, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσακανίκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κατσούλας (αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας) και Δημήτρης Σαρματζής, ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Τριφυλίας Βασίλης Παρασκευόπουλος, ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος εκ μέρους του ΕΚΑΒ, ο δασάρχης Κυπαρισσίας Νικόλαος Χριστοδούλου και εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ.

Κ.Μπ.