Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 20:44

Κριτική Κυριακουλόπουλου για την έλλειψη απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Κριτική Κυριακουλόπουλου  για την έλλειψη απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 

Δριμεία κριτική ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος για τη στάση των συναδέλφων του δημοτικών συμβούλων στις δύο συνεδριάσεις που έγιναν για τον προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί ότι η μία συνεδρίαση δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας, στη δεύτερη υπήρχαν και απουσίες και αρνητικές ψήφοι, ενώ ο ίδιος ήταν ο μοναδικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που ψήφισε τον προϋπολογισμό, αιτιολογώντας αυτή του την απόφαση.

Ευθέως κάνει λόγο για δημοτικούς συμβούλους που κατευθύνονται και πήραν εντολές για να αποχωρήσουν και να μην υπάρχει απαρτία στην πρώτη συνεδρίαση και επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν κρύφτηκε για μικροπολιτικά παιχνίδια.
Αναλυτικά ο κ. Κυριακουλόπουλος σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με αυτά που έχουν εξελιχθεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με θέμα συζήτησης "την ψήφισή προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2019 και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης (ΟΠΔ) 2019" αλλά και με αυτά που έχουν γραφτεί, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: Δεν κρύφτηκα για μικροπολιτικά παιχνίδια, αλλά εξέφρασα ανοιχτά με ψήφο συνείδησης την πρόθεσή μου. Δεν επιτρέπω να υποπέσω στο σημείο να με κατευθύνουν, σε αντίθεση με συναδέλφους μου που αποχώρησαν από την αίθουσα υπό εντολές για να μην υπάρχει απαρτία και κατ' επέκταση τη διάλυση της συνεδρίασης. Στάθηκα και στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων. Η "κριτική" που ισχυρίζονται κάποιοι πως έκανα σε συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους ήταν γιατί δεν στάθηκαν στο ύψος της περίστασης.

Ξέχασαν πως οι Τριφύλιοι πολίτες τους ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουν και απέχοντας κατ' αυτόν τον τρόπο παρακωλύουν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ' επέκταση του δήμου. Ως ενεργός πολίτης του δήμου μας, εκλεγμένος αντιπρόσωπος και προεδρεύων της συνεδρίασης είχα κάθε δικαίωμα να σχολιάσω τη συμπεριφορά των συναδέλφων μου. Με τη θετική μου ψήφο για τον προϋπολογισμό επιβεβαιώνω αυτό που είχα ψηφίσει σε προηγούμενη συνεδρίαση, δηλαδή τον νέο εκλογικό νόμο που θα εφαρμοστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Κ.Μπ.