Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 21:20

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας

Χωρίς καμία παρατήρηση εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας για το 2019, ο οποίος ανέρχεται σε 22.811.497 ευρώ.

Εγκρίθηκε επίσης η απόφαση για τον καθορισμό ενιαίων τελών σε όλες τις μεγάλες πόλεις του δήμου, Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους στο χαμηλότερο επίπεδο που υπήρχε μέχρι τώρα, φέρνοντας έτσι σημαντική έκπτωση για την Κυπαρισσία και ισονομία για τους δημότες και των τριών πόλεων.

Την ικανοποίηση και τη χαρά του εξέφρασε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας για την έγκριση χωρίς παρατηρήσεις του προϋπολογισμού, επισημαίνοντας τα όσα είχαν διαδραματιστεί μέχρι να ψηφιστεί και τονίζοντας παράλληλα ότι είναι προϋπολογισμός αφετηρίας για πολλά έργα που θα προκύψουν το 2019. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κατσίβελας σημείωσε: « Ηταν ένα θέμα που είχε απασχολήσει τους πολίτες αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πήγε να δημιουργηθεί εκτροπή, το θέμα αντιμετωπίστηκε και είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από την αντίστοιχη αποκεντρωμένη υπηρεσία και το πολύ αξιόλογο είναι ότι είναι χωρίς καμία παρατήρηση. Οπως επίσης εγκρίθηκε και η απόφαση για τα δημοτικά τέλη. Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ένας προϋπολογισμός αφετηρίας, πάρα πολλά γεγονότα θα προκύψουν μέσα στο 2019, καινούργιες χρηματοδοτήσεις θα κερδίσει ο δήμος, οπότε στο τέλος της χρονιάς θα μιλάμε για έναν προϋπολογισμό με διαφορετικά όρια, καλύτερα αντικείμενα και καλύτερη προοπτική για το δήμο. Ο προϋπολογισμός είναι ένα εργαλείο δουλειάς και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να το αξιοποιήσουμε».

Κ.Μπ.