Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 17:56

Κουκούμης: “Κάλπικο δίλημμα η δημιουργία αυτόνομου Δήμου Φιλιατρών”

Κουκούμης: “Κάλπικο δίλημμα η δημιουργία αυτόνομου Δήμου Φιλιατρών”

Κάλπικο δίλημμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών χαρακτηρίζει τη δημιουργία αυτόνομου Δήμου Φιλιατρών ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Σαράντος Κουκούμης.

Αναρωτιέται μάλιστα αν ο αυτόνομος δήμος είναι η λύση για τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων-μικροεμπόρων.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο κ. Κουκούμης σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Πηγαίνοντας στην τελική ευθεία για τις τοπικές εκλογές (περιφερειακές –δημοτικές), εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες θα βρεθούν μπροστά σε μια σειρά κάλπικα διλήμματα που έντεχνα διαμορφώνουν τα αστικά κόμματα, οι υποψήφιοί τους και διάφοροι εκπρόσωποί τους στα επαγγελματικά σωματεία, προκειμένου να τους αποπροσανατολίσουν και να τους αποσπάσουν εκ νέου την ψήφο τους.

Ενα τέτοιο δίλημμα τέθηκε εδώ και μερικές μέρες στους επαγγελματίες-μικροεμπόρους των Φιλιατρών από τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Σαρματζή. Την πρότασή του για αυτονόμηση της Δ.Ε. Φιλιατρών από τον ενιαίο Δήμο Τριφυλίας έσπευσε να την υιοθετήσει και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών έστω κατά πλειοψηφία - ούτε καν η Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου.

Χωρίς να παραβλέπουμε τις διοικητικές ή άλλες δυσλειτουργίες που υπάρχουν στον τωρινό δήμο (πολυδιάσπαση υπηρεσιών, μη επαρκής στελέχωση με το αναγκαίο και κατάλληλο προσωπικό, μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κλπ),θεωρούμε πως η κύρια αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές τους είναι η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως και των διοικήσεων των Δήμων και Περιφερειών».