Πέμπτη, 17 Μαϊος 2012 03:50

Επειδή λήγουν οι εποχικές συμβάσεις στο Δήμο Καλαμάτας: Πρόβλημα με τα σκουπίδια λόγω έλλειψης προσωπικού

Γράφτηκε από την
Επειδή λήγουν οι εποχικές συμβάσεις στο Δήμο Καλαμάτας: Πρόβλημα με τα σκουπίδια λόγω έλλειψης προσωπικού

Σε κρίσιμη κατάσταση από πλευράς εργατικού προσωπικού και χειριστών αναμένεται να περιέλθει σύντομα ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, καθώς σταδιακά λήγουν οι συμβάσεις των εποχικών υπαλλήλων.
Οπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες είναι ορατό το ενδεχόμενο ακόμα και της αδυναμίας αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς η παράταση της εκλογικής περιόδου δεν δίνει τη δυνατότητα νέων προσλήψεων στους δήμους -και στο δημόσιο γενικότερα.
Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για έναν τομέα που λειτουργεί σχεδόν οριακά, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας, αν και τον τελευταίο καιρό γίνεται εμφανές πως ορισμένες περιοχές της Καλαμάτας -ιδίως στις παρυφές της πόλης- μπορεί να περιμένουν για αρκετές ημέρες προκειμένου να αποκομιστούν ογκώδη αντικείμενα και χύμα σκουπίδια, από αυτοσχέδιες χωματερές που δημιουργούν όχι λίγοι ασυνείδητοι.
Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η πρόσφατη αναφορά του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για τη επίσπευση -από την πλευρά του δήμου- κατασκευής όλο και περισσότερων θέσεων για υπόγειους κάδους.
Οπως εξήγησε ο δήμαρχος, οι υπόγειοι κάδοι απαιτούν το ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας στα απορριμματοφόρα και υπ’ αυτή την έννοια εξυπηρετούν και τη διαφαινόμενη λειψανδρία -όσον αφορά σε εργάτες- στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER