Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 08:52

Καλαμάτα: Συνεργασία με τις μειοψηφίες επιδιώκει ο νέος δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος

 

Οσο το δυνατόν ευρύτερη, μεγαλύτερη συνεργασία με τις μειοψηφίες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ο στόχος του νέου δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Αυτό τόνισε ο ίδιος στην “Ε”, όταν του ζητήσαμε ενημέρωση για τις επαφές και τις συνεργασίες που προγραμματίζει, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει συνεργασία και πέρα από τους συνδυασμούς που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ., τονίζοντας πως δε θα είναι μια τυπική κομματική πλειοψηφία, αλλά ουσιαστική, με γνώμονα τη συνεννόηση για το καλό του δήμου και των δημοτών. Και επανέλαβε ότι “θα δοθούν θέσεις ευθύνης, αντιδημάρχων και στις μειοψηφίες, ανάλογα με τη δυναμική και τα στελέχη που έχουν”.

Ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει τις συναντήσεις με τους συνδυασμούς των μειοψηφιών και σημείωσε πως «ανεξάρτητα από τις αλλαγές στον “Κλεισθένη” που θα ψηφίσει η κυβέρνηση και οι οποίες αναμένεται να δώσουν ευελιξία αποφάσεων στο συνδυασμό του δημάρχου ή στη σύμπραξη που θα δημιουργήσει, οι συνεργασίες είναι απαραίτητες».

Ακόμα, μας πληροφόρησε ότι ολοκλήρωσε τις επαφές με όλες τις Διευθύνσεις και τα Νομικά Πρόσωπα, ακόμα και με την Πολιτική Προστασία και το Πνευματικό Κέντρο, και πως έχουν μείνει συναντήσεις μόνο μ’ ένα τμήμα της “Φάρις” και της Φιλαρμονικής.

Στις συναντήσεις αυτές ζήτησε τις απόψεις των στελεχών για τα προβλήματα που υπάρχουν και άκουσε τις προτάσεις τους για την αντιμετώπισή τους.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι από τους διευθυντές ζήτησε και έχει λάβει ήδη γραπτώς τις προτάσεις τους για την καλύτερη λειτουργία του δήμου.

Γ.Σ.