Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 19:40

Απάντηση Χριστόπουλου σε Τσώνη: “Το πολύ της θλίψεως ...οδηγεί σε ζάλη”

Απάντηση στα όσα είπε για τον ίδιο ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης δίνει με επιστολή του ο πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και τέως δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Στ. Χριστόπουλος.

Αναλυτικά:

“Κύριε διευθυντά, δημοσιεύθηκε στις στήλες της εφημερίδας σας, στο φύλλο της 31-8-2019, συνέντευξη του κ. Τσώνη, στην οποία περιέχεται συκοφαντική από μέρους του επίθεση εναντίον μου, γι’ αυτό και παρακαλώ για τη δημοσίευση της παρούσης ανοικτής τοποθέτησής μου.

Ο κ. Τσώνης βιώνοντας μετεκλογικά την πικρία για το εκλογικό του «μαύρισμα» αλλά και την αμφισβήτηση και εγκατάλειψη στενότατων συνεργατών του -ακόμη και των πλέον υψηλόβαθμων της τέως αρχής του- για να μείνει ουσιαστικά στο παιχνίδι των πραγμάτων του δήμου και της πόλης μας, καταφέρεται κατά πάντων στην προχθεσινή για γέλια και για κλάματα συνέντευξή του.

Στον κατήφορο της πολιτικής παραφοράς του, από το πολύ της θλίψεώς του, όλως αδίκως και αδιστάκτως επιτίθεται και προσωπικά εναντίον μου με την ψευδή αναφορά: «Ο κύριος Χριστόπουλος ήταν τρία χρόνια πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου και στη συνέχεια άρχισε να μας βρίζει ακόμα και στον ύπνο του, ωστόσο ουδέποτε παραιτήθηκε, μέχρι και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος του Τσώνη, αν εσείς αντιλαμβάνεστε γιατί συμβαίνει αυτό, πείτε το και σ’ εμένα».

Κύριε Τσώνη, φαίνεται να ξεχνάτε ότι αφότου δείξατε τα πρώτα δείγματα γραφής της βούλησής σας να μεταλλάξετε τον προοδευτικό συνδυασμό μας σε προσωπικό σας φέουδο, άμεσα και απ’ αρχής σάς ξεκαθάρισα πως προσωπικά ούτε διατίθεμαι ούτε θα καταστώ ποτέ σύμβουλος του Τσώνη, αλλά πως θα παραμείνω και θα λειτουργώ στο δήμο ως σύμβουλος της προοδευτικής παράταξης -κάτω από τη σημαία της οποίας εκλεγήκαμε- και πως ποτέ δεν πρόκειται να απαλλοτριώσω το δικαίωμα και το καθήκον μου για ελεύθερη γνώμη μου στις συζητήσεις μας στους κόλπους της πλειοψηφίας και κατά την αντιμετώπιση των διαφόρων θεμάτων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας, με αποκλειστικό γνώμονα πάντοτε και πρώτα το συμφέρον του δήμου και των συνδημοτών. Κύριε Τσώνη, μη θέλοντας και αδυνατώντας να ερμηνεύσετε ψύχραιμα και ορθολογικά το εκλογικό αποτέλεσμα, αναζητείτε δαίμονες εκεί που δεν υπάρχουν και απεμπολώντας την αποκλειστική ευθύνη σας για την εκλογική συντριβή σας, εντελώς άκομψα προσπαθείτε να μετακυλίσετε την ευθύνη αυτή σε όλους τους άλλους, μη διστάζοντας να προσβάλλετε αχάριστα και αδιάντροπα κατ’ αρχή τις Νησιώτισσες και τους Νησιώτες τη νύχτα της έκδοσης των αποτελεσμάτων και στη συνέχεια με την προχθεσινή συνέντευξή σας αδιακρίτως δημότες, φίλους και συνεργάτες με άθλια και ελεεινής μορφής υπονοούμενα κατά παντός.

Κύριε Τσώνη, δεν γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρει πώς οι άλλοι θιγόμενοι θα αντιδράσουν. Προσωπικά σας παραγγέλλω και σας προειδοποιώ. Στην περίπτωση, που θα θελήσετε με ψιθύρους και λάσπη στον ανεμιστήρα να θολώνετε τα νερά, όσον με αφορά ούτε θα το επιτρέψω, ούτε θα το ανεχθώ. Εάν επιθυμείτε όμως πολιτική αντιπαράθεση μαζί μου είμαι πρόθυμος, ανοικτός και διαθέσιμος για οποιοδήποτε θέμα και ζήτημα και μάλιστα σας προκαλώ και σας προσκαλώ με την γνωστή τετριμμένη μεν, καίρια όμως για την περίπτωση, ρήση “Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”.

Για να βοηθήσω, όμως, τη μνήμη του κ. Τσώνη, μήπως μπορέσει να δει την αλήθεια για τα αίτια και τους πρωταιτίους της «αναπάντεχης» κατ’ αυτόν -βέβαιης όμως για κάθε πολιτικά νουνεχή- εκλογικής ήττας του, καλώ τον κ. Τσώνη να απαντήσει πρώτα στον εαυτό του και μετά σε όλους εμάς εάν έχει το πολιτικό θάρρος της ουσιαστικής -πέρα από λόγια- ανάληψης της ευθύνης του στα πιο κάτω ελάχιστα ερωτήματα:

Κύριε Τσώνη, γιατί θελήσατε να μετατρέψετε τον παραδοσιακό συνδυασμό της προοδευτικής παράταξης σε συνδυασμό Γ. Τσώνη; Γιατί το 1/3 και πλέον των μελών της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας και το 40% και πλέον του συνδυασμού του 2014 δεν συμμετείχαν στον συνδυασμό της εκλογικής ήττας σας; Γιατί έχετε το θράσος να ζητάτε τα ρέστα από τους τοπικούς πολιτικούς φορείς και τους ανθρώπους της προοδευτικής παράταξης, όταν ανοικτά και κραυγαλέα στους καιρούς της αλαζονικής εποχής σας τους είχατε γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων σας; Εαυτόν και μόνον να αιτιάσθε κ. Τσώνη και όχι τίμιους, καθαρούς και καταξιωμένους ανθρώπους. Ακόμη γιατί κ. Τσώνη αφήσατε αναπάντητη την προεκλογική καταγγελία του κ. Αθανασόπουλου για αρεστούς και κολλητούς και γιατί δεν πήρατε θέση στο προεκλογικό δίλημμα που έθεσε ο ίδιος στους δημότες “θέλετε δήμαρχο ή δημάρχους»; Γιατί πριν καν αρχίσει η νέα δημοτική περίοδος δηλώνετε για τους νεοεκλεγέντες συμβούλους σας ότι “είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν. Οποιος εμπιστεύεται τον Τσώνη, προχωράμε. Δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα, 13-14 ή 7-8”; Γιατί δηλώνετε “η δημοτική αρχή πρέπει να στηριχθεί, δεν θα πάω να την ρίξω. Στα λάθη θα είμαστε απέναντι” και γιατί δεν δηλώνετε την αυτονόητη και την από τον νόμο και τους δημοκρατικούς θεσμούς επιβαλλόμενη υποχρέωση και καθήκον σας, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για εποικοδομητική μεν αντιπολίτευση, για αυστηρό όμως έλεγχο των κάθε φορά πεπραγμένων της πλειοψηφίας;

Η αυτονόητη για μένα απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα εξηγεί τους λόγους που εγώ και ενδεχομένως και άλλοι από τους παραπάνω υποψηφίους του συνδυασμού του 2014 δεν μετείχαμε στον συνδυασμό της ήττας σας, αλλά και το γιατί εγώ προσωπικά παραιτήθηκα από αντιδήμαρχος και φυσικά δεν μετείχα ούτε στον συνδυασμό σας, ούτε στις τελευταίες εκλογές αφού σ’ αυτές δεν συγκροτήθηκε συνδυασμός της προοδευτικής παράταξης και ο συνδυασμός σας ήταν προσωπική καθαρά και αποκλειστικά υπόθεσή σας, όπως αλαζονικά καθημερινά προεκλογικά διατυμπανίζατε .

Τέλος και επειδή καμία διάθεση δεν έχω για ανούσιες κοκορομαχίες μαζί σας, κ. Τσώνη σας καλώ και σας προτρέπω φιλικά και για τελευταία φορά: Σεβαστείτε τη νωπή λαϊκή ετυμηγορία και δεχτείτε την ήττα σας και τις από αυτήν συνέπειες γιατί στη δημοκρατία “ελεύθερων ανθρώπων άρχεις και ουκ αεί άρχεις”. Αντιμετωπίστε ψύχραιμα τη νέα πραγματικότητα και αποφύγετε το πολύ της θλίψεως, γιατί αυτό οδηγεί σε ζάλη και ανεπίτρεπτη για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου παραφορά. Δείξτε την περίσκεψη που απαιτούν οι δύσκολες στιγμές, διατηρήστε την αξιοπρέπεια που απαιτεί το κύρος του απερχόμενου δημάρχου, πάψτε να κακολογείτε και να τραγικοποιείτε τα πράγματα και τις καταστάσεις, γιατί όλα αυτά επιστρέφονται και γιατί πάντα δίπλα σ’ αυτά παραμονεύει η αυτοέκπτωση και πολλά ακόμη λυπηρά και οδυνηρά.

Αυτά από μέρους μου. Για τα υπόλοιπα στην κρίση των συνδημοτών μας”.