Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 17:33

Το ΥΠΕΚΑ δείχνει Παλιοροβούνι για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από την
Το ΥΠΕΚΑ δείχνει Παλιοροβούνι για τα σκουπίδια

Το ΥΠΕΚΑ έστειλε στους δήμους την εξής επιστολή για τα σκουπίδια. 

"Λάβαμε τους φακέλους με τις διαθέσιμες μελέτες και λοιπά στοιχεία που αφορούν τις μέχρι σήμερα μελετημένες θέσεις χωροθέτησης εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στο Νομό Μεσσηνίας και έχουμε τις παρακάτω επισημάνσεις:

• Στους τοπικούς φορείς ανήκει η αρμοδιότητα διαμόρφωσης πρότασης για τη χωροθέτηση μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων του Νομού κατά τη μεταβατική περίοδο, μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησης των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Πελοπόννησο.

• Η δημιουργία Σταθμών Μεταβατικής Διαχείρισης έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων με την επίτευξη ορθολογικής και κατά το δυνατόν ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο.

• Στο πλαίσιο αυτό, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προτεινόμενων λύσεων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σφικτό, ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης διάθεσης στην περιοχή σας και η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των αντίστοιχων ΧΑΔΑ με τους δεσμευμένους πόρους του ΕΠΠΕΡΑΑ.

• Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, καθώς και τα στοιχεία που μας αποστείλατε, η πρόταση που φαίνεται να παρουσιάζει σχετική ωριμότητα και να αφορά την εξυπηρέτηση του συνόλου του Νομού είναι αυτή στην περιοχή Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας.

• Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει, ως αρμόδιοι προς τούτο φορείς, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές συνθήκες, να διερευνήσετε τις επιμέρους τεχνικές απαιτήσεις και διαδικασίες για την υλοποίηση των προτεινόμενων λύσεων εντός στενού χρονοδιαγράμματος, προκειμένου εν συνεχεία να προχωρήσουν άμεσα οι περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.

Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε υποστήριξη στο πλαίσιο των δικών τους αρμοδιοτήτων.

Με εκτίμηση

Η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ

Μ. Ευαγγελίδου" 


NEWSLETTER