Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 19:51

Σύσκεψη για προετοιμασία του εορτασμού της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Σύσκεψη για την προετοιμασία και την καλύτερη οργάνωση του φετινού εορτασμού της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ο εορτασμός της μεγάλης γιορτής να είναι και φέτος λαμπρός, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Η φετινή πανήγυρη έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα διεξαχθεί ημέρα Κυριακή, γεγονός που σε συνδυασμό με τον εσπερινό του Σαββάτου θα προσελκύσει πλήθη επισκεπτών από τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο, την Αθήνα και άλλες περιοχές.

Από το δήμο επισημαίνεται επίσης ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις, την παραμονή και ανήμερα, αναμένεται να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση από πλευράς κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ο δήμαρχος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες ώστε ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των υπηρεσιών του να παρέμβει κατάλληλα, προκειμένου η πόλη να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες και να γιορτάσει το μεγάλο θρησκευτικό γεγονός όπως κατά παράδοση αρμόζει.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα προστεθεί, το βράδυ της Παρασκευής πριν την εορτή, μια συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, της Βυζαντινής Χορωδίας της Μητρόπολης Μεσσηνίας και της χορωδίας της Ενωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας “Αρμονία”, που θα δοθεί στο Μέγαρο Χορού. Η συναυλία ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα επίκαιρα αναφορικά με τη γιορτή της Υπαπαντής, σε συνδυασμό με ιστορικά στοιχεία του τοπικού εορτασμού.