Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 18:46

Δίκη συμβασιούχων Τριφυλίας: “Τους θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε”

Δίκη συμβασιούχων Τριφυλίας: “Τους θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε”

 

“Τους χρειαζόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε” τονίστηκε από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας στη χθεσινή εκδίκαση της αγωγής 17 πρώην συμβασιούχων που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Η αγωγή που έχουν καταθέσει από τις 25 Μαΐου 2018 εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με τους εργαζόμενους να τονίζουν ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και θα πρέπει να συνεχίσουν την εργασία τους τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος έχει ανάγκη σε προσωπικό.

Ως μάρτυρες εξετάστηκαν η προϊσταμένη του Τμήματος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του δήμου Ζωή Πετροπούλου, που τόνισε ότι η υπηρεσία έχει ανάγκη από προσωπικό και ότι σαφέστατα οι συγκεκριμένοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπογράμμισε ακόμη ότι με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα στην εργασία τους, ενώ ανέφερε πως ο δήμος είχε φτάσει να έχει 100 εργαζόμενους περίπου στην Καθαριότητα και τώρα 56, τονίζοντας πως ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα με την πληρωμή τους.

Από την άλλη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Στριμπάκος τόνισε ότι τους θέλουν, καθώς η Καθαριότητα έχει ανάγκες, αλλά αδυνατούν να τους πληρώσουν.

Ο δικηγόρος των πρώην συμβασιούχων Χάρης Μπουκουβάλας τόνισε πως υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Μάιο του 2018, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρόσφατη το Δεκέμβριο του 2019, ότι το Συμβούλιο τάσσεται στο πλευρό τους στον αγώνα για μονιμοποίηση. Μάλιστα ζήτησε να κατατεθούν στο δικαστήριο τα πλήρη πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτό το θέμα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπουκουβάλας σημείωσε: «Είναι προφανές ότι οι ιδιαίτερα ευαίσθητοι τομείς της Καθαριότητας και του Πρασίνου χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση για το καλό των δημοτών. Κάτι τέτοιο φάνηκε ότι έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές, σημείο αιχμής παραμένει η οικονομική δυνατότητα του δήμου να καλύψει τους εργαζόμενους. Αισιοδοξούμε ότι πέρα από τα στενά μαθηματικά κριτήρια και οικονομικές διαστάσεις που ως τέτοιες είναι απρόσφορες για τη συναγωγή ασφαλών επιχειρημάτων, το δικαστήριο θα τολμήσει να δικαιώσει αυτούς τους ταλαιπωρημένους πραγματικά αλλά πολύτιμους εργαζόμενους για τον δήμο».

Κ.Μπ.